Actualitat

Coques i productes de la Marina en el Matfestival de Bergen (Noruega)

A la ciutat noruega de Bergen han fet aquest cap de setmana un tast de la tradició gastronòmica més arrelada de la Marina Alta. Saladures, embotits i ametles s’han repartit durant dos dies en l’estand de Dénia en el Matfestival, una de les trobades gastronòmiques més reconegudes del nord d’Europa. Les coques, tradicionals i innovadores, també han tingut un destacat protagonisme en la carpa central de degustacions. Dénia i Bergen mantenen estretes relacions des que les dos ciutats van entrar en la Xarxa UNESCO de Ciutats Creatives de la Gastronomia l’any 2015. La representació de Dénia ha estat encapçalada per l’alcalde, Vicent Grimalt, que en la recepció oficial del divendres va obsequiar l’alcalde de Bergen, Rune Bakervik, amb un plat de ceràmica i posidònia.

 

L’estand de Dénia repartia fullets d’informació sobre la ciutat i presentava una mostra de productes cultivats o elaborats en la Marina Alta i que formen part de l’experiència pilot Bancalet: vins, mel, farina, licors, arròs... A més, diàriament es feien degustacions de saladures tradicionals (moixama, ou de tonyina, polp sec) i embotits artesanals. El bon oratge i el canvi de la ubicació del festival, que enguany s’ha celebrat per primera vegada al centre de Bergen, ha afavorit una alta afluència de públic. Al front de l’estand ha estat Mari Carmen Síscar, de Turisme Dénia.

 

Dissabte, el professor de l’institut María Ibars Vicent Almela i l’alumne Leonardo Landa van protagonitzar un showcooking en la carpa de degustacions del festival centrat en l’elaboració de les coques. Es van fer i esgotar les 150 coques elaborades. A més de les de saladures i embotit, Almela va sorprendre els assistents elaborant una coca dolça que fusionava les tradicions de les dos ciutats, amb torró d’ametla i pomes de Bergen. El showcooking va tindre una gran resposta de públic, tot i que l’accés era amb tiquet de pagament.

 

Al Matfestival han estat presents com a convidades altres tres ciutats de la Xarxa de Gastronomia de la UNESCO: Alba (Itàlia), Santa Maria da Feira (Portugal) i Rouen (França). El director de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de Dénia, Floren Terrades, va participar en una reunió de treball entre les cinc ciutats que formen part de la Xarxa per tal de reforçar contactes, intercanviar experiències i explorar la possibilitat d’organitzar activitats en comú.

Altres notícies

imprimir