Actualitat

L'accés de les mascotes als espais públics i el nou règim sancionador, temes d'interés del públic assistent a la xarrada sobre la Llei de protecció i benestar animal

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Dénia va organitzar dissabte passat, amb la col·laboració d'APAD i Aldea Felina, una xarrada informativa sobre la nova Llei de Protecció i Benestar Animal, dirigida a persones amb animals domèstics. La xarrada va estar conduïda per la veterinària Mercedes Chalmeta, fundadora de la clínica Sana Sana de Dénia.

 

Una de les qüestions més recurrents que va plantejar el públic va ser l'accés dels animals als espais públics, com, per exemple, les platges de la ciutat. Es va explicar que, segons la normativa municipal, està prohibit l'accés de les mascotes a les platges en temporada alta, a excepció dels espais que estan habilitats per a ells.

 

Un altre dels punts tractats va ser el règim sancionador que establix esta nova llei. Es va explicar les diferències entre les sancions lleus, greus i molt greus.

 

? Sancions lleus: inclouen infraccions com no portar una botella d'aigua per a

netejar el pipí o no tindre la seua documentació d'identificació al dia.

 

? Sancions greus: com l'abandó d'animals o el seu maltractament.

 

? Sancions molt greus: el maltractament sever o l'ús d'animals en espectacles.

 

A més, les responsables d'APAD (Associació Protectora d'Animals de Dénia) i d’Aldea Felina van tindre el seu espai en la xarrada per a exposar la seua tasca, relatant els desafiaments als quals s'enfronten cada dia per a millorar la situació dels animals.

 

La Regidoria assenyala que l'activitat va resultar ser “tot un èxit” i agraïx al públic assistent “la seua participació activa”. Medi Ambient destaca també la importància d'esta mena d'esdeveniments per a conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de garantir el benestar animal i complir amb la normativa vigent.

Altres notícies

imprimir