Actualitat

Els tallers de cuina i pastisseria tradicional del projecte “Arrels culinàries” impulsen la recuperació de la identitat gastronòmica i l’intercanvi intergeneracional

El CIPFP de Dénia ha organitzat els dies 16 i 17 de desembre, en el CdT Marina Alta de Dénia, un taller de cuina tradicional de la Marina Alta, dins del seu Projecte d'Innovació i Inclusió Educativa (PIIE) ‘Arrels Culinàries’, amb la col·laboració de les Regidories de Joventut, Major i Educació de l’Ajuntament de Dénia i el programa Bancalet.

 

La participació en el taller del dia 16 va estar gestionada per la Regidoria del Major, com a part de les activitats que realitza dins del pla ‘Dénia, ciutat amigable amb les persones majors’. La resposta va ser tot un èxit i es van omplir les 25 places disponibles.

 

El dia 17, va ser la Regidoria de Joventut l’encarregada de la inscripció, oberta als joves i també a amants de la gastronomia interessats en la cuina tradicional.

 

El menú que es va elaborar als tallers va consistir en un bombó de pota amb tinta de calamar, caldereta de peix i marisc i un tronquet de Nadal.

 

Els tallers han suposat, a més, una oportunitat per a conéixer i treballar en les cuines del CdT, on professorat i alumnat del centre van actuar com a formadors i la gent gran va aportar el seu saber i coneixement als més joves.

 

D’altra banda, el Centre de Formació Professional de Dénia va organitzar uns tallers de pastisseria tradicional dirigits a l’alumnat de diferents centres educatius de Dénia, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació. Han participat els centres Pou de la Muntanya, Cervantes, Llebeig, Montgó i l’IES Sorts de la Mar.

 

Algunes sessions s’han celebrat en els propis col·legis i unes altres, ha sigut l’alumnat dels centres educatius el que ha anat al CdT per a participar en l’activitat culinària, impartida per l’alumnat del Centre de Formació Professional de Dénia.

 

Identitat gastronòmica

 

El projecte "Arrels Culinàries" té com a objectiu recuperar la identitat gastronòmica de Dénia i la Marina Alta, fomentant la cuina tradicional i sostenible, el producte local, l’alimentació saludable i la reducció del desaprofitament alimentari. A més, busca conscienciar sobre el valor del patrimoni gastronòmic com a factor inclusiu i promoure’n l’estima i la preservació.

 

El projecte es difon entre la comunitat educativa i la societat, fomentant l’ús de productes locals i col·laborant amb agents externs per a impulsar l’economia circular i local, en línia amb l’Agenda 2030.

Altres notícies

imprimir