Actualitat

Es perfila l'alineació d'estreles del D*na Festival

Xefs que ja han confirmat la seua participació en l'esdeveniment
El passeig de la Marineta Cassiana, escenari del festival
   Quique Dacosta, Eneko Atxa, Rodrigo de la Calle, Susi Díaz i Vicky Sevilla, encapçalen el cartell provisional d'esta gran cita de la gastronomia mediterrània que se celebra el 28 i 29 de setembre

Dénia es prepara per a acollir la sèptima edició del D*na Festival, que se celebrarà el 28 i 29 de setembre, consolidant la ciutat com a epicentre de la cuina mediterrània. Organitzat per la Fundació Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia i comissariat pel xef tres estreles Michelin Quique Dacosta, este esdeveniment tornarà a reunir a destacats cuiners, productors i restauradors, oferint una experiència culinària única i accessible per a tots els públics.

 

Des de la seua idíl·lica ubicació enfront de la mar, en el passeig de la Marineta Cassiana, el festival girarà la mirada enguany cap al camp per a retre homenatge a la seua gent i productes, autèntics pilars de la famosa gastronomia d'esta regió. Els participants s'uniran en un tribut culinari als sabors autèntics de la terra, celebrant la diversitat i l'alta qualitat dels productes mediterranis, especialment de la Marina Alta.

 

El llistat d'estreles gastronòmiques serà, una vegada més, un dels grans reclams del D*na. Xefs consolidats i joves promeses compartiran protagonisme en el recorregut de més d'un quilòmetre que s'instal·larà en el passeig de la Marineta Cassiana, al costat de productors, agricultors, viticultors, artesans gastronòmics i restauradors de la Comunitat Valenciana. Tots ells acostaran al públic les bondats del producte i la cuina d'esta privilegiada regió mediterrània.

 

Entre els primers noms que ja han confirmat la seua presència en l'esdeveniment, destaquen xefs de renom internacional com Eneko Atxa, Rodrigo de la Calle, Susi Díaz i Vicky Sevilla. A ells s'uniran altres destacats cuiners del nostre país, encara per revelar.

 

Eneko Atxa serà una de les grans atraccions del festival. El xef basc s'ha convertit en un dels cuiners més joves a aconseguir la tercera estrela Michelin amb el seu restaurant Azurmendi, reconegut repetidament com el més sostenible del món. El seu enfocament holístic i el seu compromís amb la sostenibilitat i la innovació es reflectix en cada plat, subratllant la importància de valorar els ingredients locals. Eneko mostrarà en el D*na la seua magistral habilitat per a transformar productes d'horta en una experiència culinària sublim, enriquint l'esdeveniment amb la seua visió única de respecte per l'entorn.

 

Rodrigo de la Calle, el xef madrileny que ha revolucionat la cuina amb el seu enfocament en la gastrobotànica, compartirà la seua proposta d'alta cuina verda. Des del seu restaurant El Invernadero (amb una estrela Michelin, una estrela verda Michelin i dos sols de la Guia Repsol), ha dignificat les verdures, fent-les protagonistes absolutes dels seus plats. En D*na, Rodrigo exposarà les seues propostes pioneres en la recuperació de varietats vegetals oblidades i traslladarà la necessitat d'apostar per una cuina sostenible i ecològica.

 

Susi Díaz, xef i ànima del restaurant La Finca a Elx (amb una estrela Michelin i dos sols Repsol) i una de les cuineres més mediàtiques d'Espanya, representarà l'essència de la gastronomia alacantina en el D*na. La seua cuina posa en valor els productes de temporada i de proximitat, amb el respecte per l'entorn i el medi ambient com a ingredients fonamentals. Susi Díaz exposarà a Dénia el seu mestratge en transformar els ingredients locals de la terra en obres d'art gastronòmiques que combinen els sabors tradicionals amb les últimes tendències de la cuina internacional.

 

Vicky Sevilla, la dona més jove a aconseguir una estrela Michelin a Espanya, portarà al festival el distintiu toc personal que caracteritza al seu restaurant Arrels, a Sagunt (València). El concepte d'arrelament al territori definix la seua proposta. Vicky Sevilla sorprendrà en el pròxim D*na amb la seua frescor i creativitat culinària, demostrant com ha revolucionat l'escena gastronòmica amb la seua cuina basada en el producte, el territori i la memòria, utilitzant ingredients ultres locals i de temporada per a crear plats que evoquen records i celebren l'autenticitat.

 

Una gran festa de la gastronomia mediterrània, oberta al públic

 

La sèptima edició del D*na Festival reunirà una vegada més a cuiners, productors, artesans i restauradors per a celebrar una gran festa gastronòmica amb els visitants. Concebut com un auditori a l'aire lliure, el festival serà un espai per a aprendre, descobrir nous sabors i sensacions culinàries. Després de sis exitoses edicions, esta cita s'ha posicionat com un dels esdeveniments gastronòmics més reconeguts a nivell nacional. Enguany, el festival amplia la seua programació i activitats, oferint una experiència completa que inclou ponències sobre tendències actuals en el sector, showcookings en directe i una àmplia oferta de tallers per a adults i xiquets, on el producte local serà el protagonista indiscutible.

 

Al llarg del recorregut del festival s'instal·laran parades d'exposició on els productors regionals mostraran els millors productes de la Marina Alta: hortalisses, verdures, embotits, conserves, mel, olis, gelats, café, vins i licors. Els visitants podran delectar-se provant les exquisideses que s'elaboren amb l'excel·lent matèria primera que produïx esta regió, com les hortalisses d'Arrelats de Parcent, L’Hort de Neli de Pedreguer i Cult-Eco de Pego; l'oli d'Oligarium, Alma de Mujer, de Xàbia; els embotits de Ca Paquitina d'Ondara; les conserves de VegaDénia; la mel del Serralet de Segària i Meleca; i les famoses coques de Beekery de Dénia, la Coqueria d'Orba i la Coqueria Jordi al Nin de Jesús Pobre. També hi haurà una destacada participació de cellers locals, encapçalada per Finca Collado de Salinas i Joan de la Casa Viticultor de Benissa, al costat d'altres coneguts cellers com Celler Les Freses de Jesús Pobre, Carnot Licor de Dénia, Montesanco de Teulada o La Zafra de Monòver, entre moltes altres.

 

Les parades de productes regionals compartiran el recorregut del D*na amb els de reconeguts restauradors de Dénia, que elaboraran una selecció de tapes a base de productes locals. El públic assistent al D*na tindrà l'oportunitat de provar les creacions dels millors restaurants de Dénia, entre altres, El Raset, Terra de Sabor, Tasty, Doa, Foc Marina i Nomada; i, per descomptat, d'una icona de l'alta gastronomia d'esta ciutat com és el restaurant de Quique Dacosta.

 

A esta gran festa de la gastronomia mediterrània no faltarà un dels seus protagonistes: l'arròs. D*na comptarà amb parades d'arròs, on el públic podrà conéixer i provar els millors arrossos de la regió, elaborats per especialistes com El Marino, Miguel Juan i QMComo de Dénia i Casa Pepa d'Ondara.

 

El D*na Festival 2024 promet ser una gran celebració i una invitació a explorar la riquesa de la Marina Alta a través dels seus productes més emblemàtics. Guiats pels productors locals i els cuiners més destacats del nostre país, els assistents podran gaudir d'una experiència única en una de les grans cites del calendari gastronòmic nacional, que tornarà a situar a la ciutat de Dénia en l'epicentre de la gastronomia mediterrània.

 

 

Altres notícies

imprimir