Actualitat

D*NA Festival Dénia celebra la cinquena edició l’1 i 2 d’octubre convidant a gaudir d'una taula interminable al costat de la mar

La trobada, comissariada pel cuiner 3 estreles Michelin Quique Dacosta, reunirà productors, restauradors, reconeguts xefs i nous referents de la cuina de la Comunitat Valenciana

Arranca una de les grans cites de la gastronomia mediterrània. Els pròxims dies 1 i 2 d'octubre, la localitat alacantina de Dénia acollirà la cinquena edició de D*na Festival Dénia, una trobada gastronòmica de referència organitzat per l'Ajuntament de Dénia i Turisme Comunitat Valenciana.

D*na Festival Dénia retorna enguany als seus orígens i a la seua cuina enfront de la mar. Torna al passeig marítim de la Marineta Cassiana i també als restaurants de tota la ciutat. L'1 i 2 d'octubre, Dénia serà la taula més gran del món, una taula de 500 metres enfront de la mar i sobre un escenari obert al públic, al voltant de la qual es reuniran reconeguts xefs, restaurants, productors, crítics gastronòmics i aficionats a la bona taula, per a posar en valor la cultura gastronòmica d'aquesta regió, representada en la taula com a punt de trobada, aparador i espai de debat.

En 2022, D*na Festival Dénia mira cap a l'origen més que mai, reivindicant els productes i l'estil de vida mediterranis des de l'arrelament local però amb voluntat internacional i posant en valor els nombrosos i reeixits projectes culinaris d'aquesta part del Mediterrani.

Reconeguts xefs i cuiners de futur de la Comunitat Valenciana al costat de destacats restauradors d'aquesta regió oferiran xarrades, tallers i showcookings en directe. El passeig de la Marineta comptarà també amb llocs d'exposició i venda de productes situats al llarg de tot el seu recorregut, on una vintena de restauradors i productors regionals oferiran al públic productes i tapes tradicionals.

En aquesta edició, nombrosos restaurants deniers se sumaran també a la festa D*na oferint, durant els dies de celebració de l'esdeveniment, menús i propostes gastronòmiques D*na, això és, elaborades amb productes locals i que servisquen com a espill de la relació del producte amb la cuina de territori.

Quique Dacosta, ambaixador gastronòmic per excel·lència de la Comunitat Valenciana i representant indiscutible de la cuina mediterrània, tornarà a ser el comissari gastronòmic encarregat de guiar aquesta cita en la qual “tornem a ressaltar els valors inicials de D*na, de dignificar el territori i la filosofia de Km 0, i d'explicar-nos com a societat”, assenyala Quique Dacosta.

D*na Festival Dénia comptarà novament amb importants productors, agricultors, restauradors i cuiners de la talla de Mario Sandoval del restaurant Coque, Diego Guerrero de Dstage o Marcos Morán de Casa Gerardo. Però, “en aquesta nova edició, la intenció és posar en el mateix podi a cuiners amb estreles Michelin al costat de projectes extraordinaris en la Comunitat Valenciana i a Espanya que són dignes de comptar com a fórmules d'èxit que imanten al client i compten d'una manera molt proactiva el seu territori”, explica Dacosta.


Conveni de col·laboració Turisme Comunitat Valenciana i Ajuntament de Dénia

Durant l'esdeveniment de presentació de la cinquena edició del D*na Festival Dénia s'ha presentat també la signatura del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana i l'Ajuntament de Dénia per a la posada en marxa del pla de promoció de la gastronomia de la localitat i de la Comunitat Valenciana durant 2022.

Mitjançant aquest acord, la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, destina 200.000 euros perquè l'Ajuntament de Dénia duga a terme les actuacions que comprén el seu pla de promoció de la gastronomia local.

El secretari autonòmic de Turisme de la Generalitat Valenciana, Francesc Colomer, ha ressaltat a D*na com “un projecte que ha sabut galvanitzar les energies de tota la cadena de valor gastronòmica, dels sabers i sabors del Mediterrani, no sols com un espai geogràfic sinó com un espai emocional. D*na no és només la convocatòria del festival, sinó un fenomen que desplega tot un moviment social, econòmic i cultural en construcció permanent”.

Per part seua, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha agraït “a Quique Dacosta, com a capità i cap pensant d'aquest projecte, i a tots els implicats en l'organització de D*na, el seu treball i dedicació en la posada en marxa d'aquest festival, que contribueix a posicionar a Dénia en el lloc de privilegi on hui dia està”.

La cinquena edició d'aquest festival consolida efectivament a Dénia - que en 2015 va ser nomenada Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO - com a capital gastronòmica del Mediterrani i destinació gastronòmica per excel·lència per a conéixer i degustar el millor de la cultura culinària i el producte mediterrani.

www.dnafestivaldenia.com

Altres notícies

imprimir