Actualitat

El “caneló mar i Àsia” del restaurant Meraki gana la XXVI Ruta de Tapes de Dénia

Grup de premiats
Representants del restaurant Meraki, primer premi de la Ruta
Casa Benjamín representarà a Dénia en el Concurs nacional de Tapes




Dénia (22.12.2025).- El “caneló mar i Àsia” farcit de llagostí, beixamel de llima i gingebre, espuma de soja i mandarina ha portat al restaurant Meraki (pl. Convent, 6) a alçar-se amb el primer premi de la 26a Ruta de Tapes de Dénia per votació del públic.

El lliurament de premis s'ha celebrat hui a la Sala de Plens de l'ajuntament, amb la participació de l'alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, el director de guiaME Comunicació, empresa organitzadora de la Ruta, Manolo Martí; la presidenta i la gerent d'AEHTMA, Amor López i Reme Cerdà. Han participat també en el lliurament de premis Inma Docampo, del centre comercial Portal de la Marina; Toni Ortolá, de Fuego Difusión, Jorge Rodríguez, d'hostelBe i un representant de Cafés Pepetto, totes elles empreses patrocinadores de la Ruta.

Eduardo Roa, de Meraki, ha arreplegat la placa commemorativa del primer premi, que entrega guiaME Comunicació com a entitat organitzadora del concurs. La dotació inclou, així mateix, una barbacoa de sobretaula Ofyr Tabl’O, per cortesia de Fuego Difusión, i un dinar o sopar degustació, oferit pel restaurant Mena.

El segon classificat ha sigut el restaurant El Cantó (c. Loreto, 8) per la seua tapa “Coca de presa ibèrica” amb ceba roja caramel·litzada i salsa de bolets del bosc. El responsable de l'establiment, Paco Penev, ha arreplegat una placa commemorativa i el premi d'un sopar, nit d'hotel i desdejuni a l'hotel La Font d’Alcalà, en Alcalà de la Jovada, de part de guiaME Comunicació. També ha rebut una cistella de te i tetera per cortesia de Cafés Pepetto.

Com a novetat, en esta edició, l'organització ha introduït un tercer classificat de la Ruta de Tapes. El premi ha recaigut en el Bar Cebolla (Els Magazinos. c. Pont, 19) i la “Quesadilla de secret ibèric trufat”. El centre comercial Portal de la Marina patrocina este premi amb una targeta regal de 200 euros i Cafés Pepetto amb una cistella de café i cafetera.

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) atorga dos premis a criteri d'un jurat especialitzat. En esta edició de la Ruta de Tapes, el primer premi AEHTMA, dotat amb una placa commemorativa i una experiència gastronòmica a Dénia per a dos persones, ha sigut per a la tapa “Pucherito” del restaurant La Cova Tallà (c. Loreto, 10). El segon classificat, que ha rebut una placa commemorativa, ha sigut el restaurant Bavaria Bräu (c. Marqués de Campo, 29) amb la seua tapa “Eufòria”.

El premi a la millor tapa elaborada amb producte autòcton que entrega Turisme Dénia ha recaigut en els “Xurros amb xocolate de la badia”, de Casa Benjamín (c. Ramón y Cajal, 14). L'alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, ha entregat la placa commemorativa del guardó.

I, finalment, el premi a la creativitat i millor presentació que patrocina hostelBE ha sigut per a la tapa “Pucherito”, de La Cova Tallà. Iván Segòvia, propietari del local, ha arreplegat el premi, consistent en un bo de 300 euros a consumir en qualsevol dels establiments d'hostelBE.


Maxim Borisov, premi especial a la dedicació i implicació amb la Ruta

guiaME lliura un premi especial als establiments que col·laboren amb la Ruta des dels seus inicis, dotat amb 200 euros en metàl·lic. En esta ocasió, el premi ha recaigut en Maxim Borisov, responsable de la Tasca Les Monges i el Txoko Bar.

Manolo Martí ha destacat que “Max és un dels participants que ha estat amb nosaltres des del principi, no ha fallat en cap edició; és més, ha anat incrementant la seua participació cada vegada que ha començat un projecte nou”.

Martí també ha destacat del restaurador “que és un gran aliat i conseller i un professional que sempre complix elaborant tapes que agraden a la gran majoria del públic”.

“En guiaME –ha afegit- valorem profundament la dedicació, implicació i compromís, així com la cura i el bon fer que fan de la Ruta un esdeveniment únic. Per tot això, Max, de Tasca Les Monges i Txoko Bar, s'emporta este premi més que merescut”.

Sopar de tapeig per als participants

A continuació, s'ha procedit al sorteig de premis per als participants de la 26a Ruta que hagen puntuat, almenys, 15 tapes en el passaport.

El resultat és el següent:
 

  • Guanyadora d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant Meraka (1r classificat): Ursula Schmitz-Lanske
 
  • Guanyador d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant El Cantó: (2n classificat): Julia Sánchez
 
  • Guanyador d'un sopar de tapeig per a dos persones en el Bar Cebolla: (3r classificat): Thekla Osterode
 
  • Guanyadora d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant La Cova Tallà (1r premi AEHTMA): Lucía Ruiz Sirera
 
  • Guanyadora d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant Bavaria Bräu (2n premi AEHTMA): Johanny Dietvorst
 
  • Guanyador d'un sopar de tapeig per a dos persones en el restaurant Casa Benjamín (guanyador del premi Turisme Dénia): Ksenia Nilus


Appremis

La Ruta premia també als ruteros que més tapes han puntuat a través de l'app Rutappa. El premi està patrocinat pel centre comercial Portal de la Marina i consistix en una targeta regal per valor de 300 euros per a compres en els locals del centre comercial.

La guanyadora del sorteig de la targeta regal d'esta edició ha sigut Celia Villena Luján.


La Ruta de Tapes de Dénia ja es prepara per a la pròxima edició, que se celebrarà al febrer de 2026.

Representació en el Campionat nacional de tapes

El lliurament de premis ha servit d'escenari per a fer públic el nom de l'establiment que representarà a Dénia en el Campionat oficial de tapes i pinchos d'Espanya, que se celebrarà del 26 al 28 de gener de 2026, en el marc de Madrid Fusión.

Els organitzadors de la Ruta de Tapes de Dénia –guiaME, AEHTMA i Turisme Dénia- han acordat, tenint en compte els establiments guardonats en la 25 i 26 edició de la Ruta de Tapes celebrades enguany, que Bodega Casa Benjamín represente a Dénia i la Marina Alta en el campionat.

La iniciativa compta amb el patrocini de Caixa Popular i la col·laboració del Patronat Costa Blanca.

 

Altres notícies

imprimir