Actualitat

Dénia instal·la pantalles als carrers per a informar la ciutadania dels riscos i alertes meteorològiques a temps real

L’Ajuntament de Dénia ha obtingut una subvenció de 66.415 euros de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, dins del pla d’impuls de projectes anomenat “Territoris Innovadors”, per a desenvolupar el projecte ‘Dénia ODS Climate Screens’. La resta del pressupost total del projecte, que ascendeix a 88.553 euros, serà sufragada per l’Ajuntament.

El projecte ‘Dénia ODS Climate Screens’ tracta d’implementar un sistema de detecció primerenca de fenòmens climatològics extrems i difondre eixa informació a la ciutadania a través de les pantalles LED, sis en total, que s’instal·laran a Dénia, la Xara i Jesús Pobre.

Els punts de Dénia on s’instal·laran les pantalles són: Casa de Cultura, hospital La Pedrera, camí de Sant Joan (1a rotonda) i carretera de les Marines (enfront del restaurant Fernando). A Jesús Pobre es col·locarà a la plaça del Poble i en la Xara, a l’avinguda de l’Oest.

Amb este projecte, explica la regidora de Transició Ecològica, Sandra Gertrúdix, “Dénia busca millorar la resiliència davant esdeveniments climatològics extrems, com incendis forestals, sequera o pluges intenses; incrementant la nostra capacitat per a preveure, respondre i mitigar els impactes d’eixos fenòmens”. A més, promou la sensibilització i l’educació ambiental en informar la ciutadania i visitants sobre els riscos ambientals i la importància de la prevenció i adaptació al canvi climàtic, ha afegit.

Les pantalles inclouran sensors i estaran integrades en un sistema autoconnectat amb l’Agència Estatal de Meteorologia. Mostraran a temps real dades d’humitat, temperatura i vent, així com els nivells de Previfoc, informant els vianants sobre el risc i alertes d’incendis, pluges i altres fenòmens meteorològics adversos.

La instal·lació d’estes pantalles climàtiques està fent-se esta setmana.

Altres notícies

imprimir