Actualitat

Sanitat anuncia la construcció d'un nou centre de salut a Dénia

Se situarà a l'avinguda de Miguel Hernández i tindrà consultes de medicina de família, pediatria, radiologia, infermeria, urgències i una base SAMU

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha anunciat hui durant la seua visita a Dénia que la Conselleria de Sanitat “iniciarà en 2025 la tramitació necessària per a posar en marxa la construcció del nou centre de salut Dénia III” en una parcel·la de l'avinguda Miguel Hernández, “que l'Ajuntament de Dénia va cedir fa 8 anys i la cessió dels quals acaba d'acceptar la Generalitat”.

 

Marciano Gómez s'ha reunit amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió, i la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, per a informar-los de la creació d'este nou centre sanitari que suposarà una inversió de 3,5 milions d'euros, “que la Conselleria de Sanitat repercutirà a l'empresa que gestionava el departament de Salut de Dénia fins a la fi de la concessió”.

 

L'alcalde, Vicent Grimalt, ha valorat molt positivament la notícia. “És un dia molt important per a la nostra ciutat i estem contents del que passarà”, ha afirmat.

 

El conseller Gómez ha detallat que el centre tindrà una superfície de 1.600 metres quadrats. Comptarà amb 7 consultes de Medicina de Família, 7 d'Infermeria, 6 de Pediatria i 4 d'Infermeria de Pediatria. A més, disposarà d'una àrea de Radiologia amb dos aparells de radiologia digital, una àrea Administrativa, base del SAMU, i un espai destinant als servicis generals.

 

Sanitat iniciarà l'any que ve el procés de licitació del projecte de construcció del centre i direcció d'obra, fins a la seua posterior adjudicació, prevista entre finals de 2025 i principis del 2026. El termini previst per a l'execució de les obres és, segons Marciano Gómez ha indicat, de 18 o 24 mesos.

 

El pla funcional de la Conselleria contempla una reorganització dels recursos en tota la zona bàsica per a atendre de manera equitativa a les més de 46.000 persones que estan assignades a esta zona de salut de Dénia.

 

Després de la reunió, el conseller de Sanitat ha visitat la parcel·la de Miguel Hernández en la qual es construirà el nou Centre de Salut Dénia III, acompanyat pel gerent del departament de salut de Dénia, Juan Puig, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i altres representants municipals.

Altres notícies

imprimir