Actualitat

La convocatòria de subvencions per a entitats de Festes s'incrementa en 19.000 euros

Les bases van ser aprovades dimecres per la Junta de Govern i el període de sol·licituds s'obrirà durant la primera quinzena de setembre

La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana les bases de la convocatòria de subvencions per a programes i actuacions en l'àrea de festes organitzades per entitats i associacions de Dénia. 

Enguany la dotació d'aquestes ajudes augmenta fins als 35.000 euros (en 2023 se'n van concedir 16.000) per a garantir que la mateixa quantitat de despeses puguen ser cobertes amb el sistema de concurrència competitiva, al que ja han d'acollir-se totes les associacions.

El regidor de Festes, Raúl García de la Reina, ha recordat que l'ajuntament està sotmés, com exigeix la llei per a una ciutat com Dénia, a una auditoria permanent i que les ajudes a entitats han d'estar sempre regulades per concurrència competitiva "i no per convenis".

"En definitiva, es tracta de garantir la igualtat d'oportunitats per a totes les associacions de la nostra ciutat, des de les filaes i comissions falleres, fins a unes altres entitats més menudetes que també desenvolupen activitats culturals i festives", ha explicat l'edil.

Tanmateix, per a garantir el suport a les entitats, "hem augmentat prou la quantitat de les ajudes, en 19.000 euros, i a partir dels càlculs de les despeses de les que habitualment se'n feia càrrec l'ajuntament".

Les bases es publicaran la setmana pròxima en el BOP i al dia següent s'hi obrirà el termini de sol·licitud (de 10 dies hàbils).

Són despeses que poden acollir-se a aquesta convocatòria: la despesa corrent de les entitats, les derivades de l'organització d'actvitats, de l'elaboració de material gràfic, muntatge d'infraestructures, pàgines web, telefonia, desplaçaments relacionats amb l'activitat, entre unes altres.

S'hi valora especialment la promoció d'activitats de caire cultural com certàmens literaris, actuacions d'investigació i recuperació de tradicions i exposicions; així com les iniciatives que fomenten la igualtat entre dones i homes.

Altres notícies

imprimir