Actualitat

La 'ciutat de cine' rep Georges Méliès

Al carrer de la Via de Dénia ja es pot visitar, fins al 2 de setembre, l'exposició de la Fundació “la Caixa” dedicada al "gran il·lusionista del cinema"

Hui dijous ha obert al públic, al carrer de la Via de Dénia, l'exposició Comença l’espectacle. Georges Méliès i el cinema de 1900, una mostra de la Fundació “la Caixa” que arriba a la 'ciutat de cine' de la mà de la col·laboració d'aquesta entitat amb l'Ajuntament de Dénia i el seu Festival de les Humanitats.

La mostra, que recorre la vida i obra de l'anomenat com a "gran il·lusionista del cinema", pot visitar-se fins al 2 de setembre, en horari d'11 a 14 i de 17 a 23 h. L'entrada és lliure però cal reservar invitació en línia (https://caixaforum.org/es/otrasubicaciones/comunidad-valenciana/p/georges-melies-y-el-cine-de-1900_a168094812) o en la mateixa instal·lació del carrer de la Via.

Aquesta exposició ha nascut de la col·labolació de ”la Caixa” amb La Cinémathèque Française i aprofundeix en la contribució de Georges Méliès al setè art. La mostra s'ha dissenyat en un format itinerant, en un espai de 200 metres quadrats, que trasllada els visitants a l'ambient de principis del segle XX per a explicar com es va produir el naixement del cinema com a fenomen popular.

En la presentació aquest matí als mitjans de comunicació, la delegada en la Comunitat Valenciana de la Fundació “la Caixa”, Lourdes Toribio, ha destacat la voluntat de l'entitat "d'acostar l'art i la cultura a la ciutadania, una de les nostres prioritats, com a dret fonamental de les persones”.

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha agraït a la Fundació “la Caixa” “que torneu a comptar amb la nostra ciutat per a portar una de les vostres exposicions, després de l’èxit de la mostra dedicada a Leonardo da Vinci de l’estiu passat en el port”. 

“Fa anys que Dénia es va quedar sense cinema, encara que tenim el segon cineclub més antic del país i som ‘ciutat de cine’, com sabeu", ha recordat l'alcalde. "Per això és especialmente important i sensible per a nosaltres poder conèixer de prop, a través d'exposicions com aquesta, les figures revolucionàries del seté art”.

També han assistit a la presentació de la mostra el director de l’àrea de negoci de Caixabank, Carlos Colom, i el regidor de Cultura de Dénia, Raúl García de la Reina.

Altres notícies

imprimir