Actualitat

Els voluntaris de la tercera edició de ‘Bussejadors pel medi ambient’ arrepleguen 70 quilos de fem de les aigües

Entre la brossa es van trobar restes arqueològiques

El Servei Ambiental Marí i de Pesca de l’Ajuntament de Dénia, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Dénia, Pavasal, l’empresa concessionària en matèria de neteja de platges i costes, i l'empresa Indra, ha organitzat la celebració de la tercera edició de neteja marina ‘Bussejadors pel medi ambient’ aquest cap de setmana.

 

L’acció voluntària d’arreplegada de deixalles i fem al litoral i fons marí denier va aconseguir retirar de les aigües 70 quilos de brossa i aproximadament uns 120 quilograms de fem van ser arreplegats pels voluntaris entre les esculleres nord i sud, entre el dissabte 3 i el diumenge 4.  El grup de 50 voluntaris d'Indra que hi van participar van recórrer les costes arreplegant deixalles i uns altres s’encarregaven de netejar els fons marins. Enguany, les àrees d’actuacions han estat la zona de fondeig d’embarcacions al nord del Port de Dénia, les esculleres Nord i Sud i la platja de la Marineta Cassiana.

 

La brossa arreplegada es guardarà per a posteriors campanyes mediambientals, com la que es va fer a octubre amb la instal·lació d’una escultura feta amb ferralla per a conscienciar als ciutadans i visitants i el repartiment de graneres fabricades amb plàstic reciclat d’anteriors campanyes.

 

Troballes arqueològiques

 

Els voluntaris van trobar junt amb les deixalles restes arqueològiques al fons marí, tals com restes d’àmfora i pipetes. Aquestes es troben ja a les instal·lacions de l’àrea d’Arqueologia de l’Ajuntament de Dénia. El departament, amb la col·laboració del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de la Generalitat Valenciana, realitzaran els pertinents treballs de datació i identificació dels objectes.

Altres notícies

imprimir