Actualitat

Dénia presenta el diagnòstic previ a la redacció del IV Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes del municipi

La Regidoria d’Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament de Dénia ha elaborat un diagnòstic previ a la redacció del IV Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes de Dénia que es va presentar este dilluns a la Biblioteca pública. el diagnòstic, segons indica el regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto, “ens permet tindre una radiografia o fotografia fixa de la situació de la igualtat i les desigualtats que existeixen a hores d’ara entre dones i homes del municipi de Dénia, en base a la qual treballarem el nou pla d’igualtat de la ciutat”.

 

La recollida d’informació s’ha fet en base a l’anàlisi de quatre camps: sociodemogràfic, quantitatiu, qualitatiu i d’altres plans municipals. Es va dissenyar un qüestionari, amb preguntes obertes i tancades, en el qual han participat 185 persones. s’han fet també entrevistes a persones pertanyents al teixit associatiu de Dénia i de la Marina Alta, al Consell de les Dones, representants polítics i dels centres educatius, representació del veïnat de Jesús Pobre i personal tècnic de la conselleria amb vinculació directa amb el municipi.

 

Entre les conclusions de l’estudi, Scotto destaca el desconeixement de les polítiques municipals d’igualtat i els instruments a disposició de la ciutadania, així com del Consell de les Dones i de la pròpia Regidoria d’Igualtat, “la qual cosa ens revela la necessitat de donar-los major difusió”; l’existència d’una percepció d’espais insegurs, a determinar si és real o autogenerada, així com d’inseguretat en l’oci i les festes i la demanda ciutadana d’opcions formatives vinculades a l’atenció de persones, els idiomes i oficis.

 

Els anàlisis del diagnòstic desvelen també l’existència d’una bretxa digital generacional, detecten addicció a les noves tecnologies i, alhora, la por al sexting (difusió d’imatges íntimes i de contingut sexual), sobre tot en la franja de persones menors de 29 anys enquestades.

 

En matèria de conciliació i coresponsabilitat, les dones destinen de 2 a 4 hores diàries a les tasques vinculades a la llar, mentre que els homes empren menys d’una hora al dia.

 

La necessitat de formar en temes d’igualtat al professorat, alumnat i famílies, així com d’oferir educació en malalties de transmissió sexual, masculinitats, emprenement i empresa són altres de les conclusions del diagnòstic que s’hauran de tenir en compte en l’elaboració del IV Pla d’Igualtat d’oportunitats entre dones i homes de Dénia.

 

Altres notícies

imprimir