Actualitat

Professors i monitors de Turquia, Regne Unit, Estònia i Suècia del programa Erasmus+ de la Xara visiten l’Ajuntament de Dénia

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina, i la directora del col·legi de la Xara, Maria Francisca Ginestar, han donat la benvinguda a 18 representants d’escoles internacionals del projecte ‘Stop-take a breath-observe-proceed’ (para-respira-observa-actua) dins del programa Erasmus+ Ka227 a la sala de plens de l’Ajuntament de Dénia.

 

Els docents van arribar el dilluns 21 de novembre, i tornaran als seus centres el divendres 25. Aquesta és una visita per conéixer les escoles dins del programa per veure els models d’ensenyament i aproximar les cultures dels cinc països. La filosofia del projecte és el mindfulness, és a dir, un tipus d’ensenyament que centra l’atenció en les emocions, la relaxació i la creació d’una atmosfera positiva i tranquil·la. Entre les activitats complementàries al programa educatiu, destaquen les propostes de teràpia amb art i practiques com el ioga o ‘el semàfor de les emocions’ per a promoure el respecte i la resolució pacifica de conflictes. El col·legi de la Xara, centre adherit a aquest programa europeu d’intercanvi d’estudiants, ha visitat ja centres de Turquia, Gal·les i Estònia, i serà convidat a visitar la resta d’escoles en el futur. L’Ajuntament ha agraït la visita a cada escola amb una placa de cristall a manera de record del seu pas per la ciutat.

 

Les representants van visitar ahir el castell de Dénia, i hui, després de l’acte, han pogut visitar el port i la llotja.

Altres notícies

imprimir