Actualitat

Jornada sobre el Pacte Verd Europeu com a referència per a una economia sostenible a la Marina Alta

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha participat este matí en l’acte d’obertura de la jornada ‘Pacte Verd Europeu com a referència per a una economia sostenible en la Marina Alta’, que ha organitzat Creama al CdT Marina Alta de Dénia. Hi han intervingut també la directora general de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat, Daría Terrádez, i el president de Creama i diputat provincial de Foment i Desenvolupament Local, Sectors Productius i Ocupació, Sebastián Cañadas.

 

Grimalt ha assenyalat que “el Pacte Verd Europeu és la resposta a l’evidència que l’emergència climàtica com a fet indiscutible exigeix, de manera inajornable, la implicació de totes i tots”.

 

Ha destacat que “des que Dénia és Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO s’ha treballat per a posar en valor els productes autòctons de la comarca amb una marca pròpia, el projecte Bancalet”, una iniciativa que no és només un incentiu a l’economia local, “sinó una clara contribució a aconseguir un model econòmic i productiu sostenible i de mínims costos ambientals”.

 

Seguidament, la directora general de Relacions amb la Unió Europea de la Generalitat Valenciana, Daría Terrádez, ha impartit la ponència central de la jornada, parlant del Pacte Verd Europeu en la Comunitat Valenciana i la seua relació amb el desenvolupament local.

 

Després d’una pausa-café, s’ha celebrat una taula redona sobre ocupació verda moderada per Mª Jesús García Giner, de l’àrea d’Inserció Laboral del Creama, i en la qual han participat Delia Álvarez Alonso, de l’àrea de Medi Ambient de la UGT –PVUGT; Cristina Morera, tècnica de Recursos Humans de Baleària; un representant de la Càtedra d’Economia del Bé Comú-GVA-UV i José Miguel Giner Pérez, investigador de l’Economia Blava de la Universitat d’Alacant.

 

Per a finalitzar, a les 13 hores, se celebrarà una altra taula redona sobre experiències i bones pràctiques, moderada per Marta Yáñez, agent de desenvolupament comarcal del Crema. Hi intervindran David Torres García, director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat; Miguel Fernández Mejuto, cap de Tecnologies d’Aigües i Cicle Hídric de la Diputació d’Alacant; Juanmi Rafet, cap de gabinet de l’Alcaldia de Dénia i coordinador de l’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Dénia i Rosario Donderis, gerent del Creama.

 

El president de Creama i diputat provincial Sebastián Cañadas tancarà la jornada a les 14 hores.

 

Altres notícies

imprimir