Actualitat

Una nova edició del programa ‘Educant en el present’ aborda el foment de l’autoestima en els joves, la comunicació familiar i el bon ús de les noves tecnologies

Els tallers s’imparteixen el 21 i 28 de setembre i ja està oberta la inscripció prèvia

La Regidoria de Prevenció d’Addiccions, a través de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), comença amb les seues activitats dirigides a les famílies per a aquest nou curs.

 

Per seté any consecutiu es presenta una cita que les famílies de Dénia no poden perdre’s, el programa “Educant en el present”. Sota aquest títol volem posar l’atenció en la importància que té l’educació dels més joves de cara a millorar la seua autoestima i la comunicació en casa. També la necessitat d’evitar problemes relacionats amb conductes de risc derivades d’un mal ús de les noves tecnologies. I no solament posant la mirada en el futur, sinó també començant des de ja a solucionar problemàtiques que puguen sorgir en relació a aquests temes. Eduquem en el present, per a evitar problemes en el futur.

 

Aquesta nova edició constarà de dos tallers dirigits a mares, pares, famílies, docents i altres professionals on es tractarà de donar ferramentes i estratègies per tal de fomentar una bona autoestima i comunicació en la família i per a fer front a les problemàtiques derivades de l’ús o abús de les TIC (mòbil, PC, videojocs i xarxes socials). Les temàtiques que van a tractar-se són d’actualitat i necessàries d’abordar per a acompanyar als més joves de la casa en el seu procés evolutiu.

 

La programació és la següent:

 

  • 21 de setembre a les 19 h, en la Casa de la Cultura de Dénia (Pl. Jaume I, s/n): “ENFORTINT L’AUTOESTIMA DELS NOSTRES FILLS I FILLES I LA COMUNICACIÓ FAMILIAR”. Es treballaran els estils de comunicació (agressiu, passiu i assertiu) i s'analitzaran conjuntament els factors que influeixen i determinen el tipus de relació que tenen pares/mares i fills/filles. Es treballaran posteriorment els estils parentals, convidant a les persones participants a realitzar un exercici d'autoreflexió perquè puguen definir quin és l'estil que normalment empren amb els seus fills i filles. A més, es treballaran conceptes relacionats amb l'autoestima i analitzarem com influeix aquesta en el comportament i com afavorir-la adequadament en els més joves de casa. Es finalitzarà la sessió amb una reflexió conjunta.

 

  • 28 de setembre a les 19 h, en la Casa de la Cultura de Dénia (Pl. Jaume I, s/n): “ACOMPANYANT EN EL BON ÚS DE LES TIC: MÒBIL, PC, VIDEOJOCS I XARXES SOCIALS”. Treballarem en profunditat com acompanyar els nostres fills i filles a fer un bon ús de les noves tecnologies. Per això, es començarà fent un recorregut per les xarxes socials i les tecnologies més usades per la joventut; la sobreexposició a les TIC; riscos als quals estan exposats: ciberbulling, grooming, sexting; comunitats perilloses, reptes i jocs virals; privacitat i contingut inapropiat; abús i addicció. Així com també s'abordarà el tema de l'establiment de límits, dotant les mares i pares d'estratègies per a afrontar situacions.

 

Aquestes dues sessions estaran impartides per María Teresa Carrasco Pérez, graduada en Psicologia, Màster en Psicologia General Sanitària i Màster en Sexologia Clínica.

 

Per a dur a terme aquesta activitat, s’hauran de seguir les següents indicacions:

 

  • Cal inscripció prèvia: al correu upccadenia@ayto-denia.es, per missatge directe a les xarxes socials, Facebook o Instagram, de la UPCCA de Dénia (@upccadenia) o al telèfon 628 076 449. En la inscripció constarà el NOM i COGNOMS, TELÈFON DE CONTACTE i CORREU.
  • Si no s’ha fet la inscripció prèvia, es podrà fer allí mateix sempre i quan l’aforament no estiga ja complet per les persones inscrites amb antelació.

Altres notícies

imprimir