Actualitat

L’oferta de visites guiades al Castell i els museus de la ciutat durant l’estiu incorpora el valencià i n’augmenta la freqüència

El departament d’Arqueologia i Museus de l’Ajuntament de Dénia ofereix a residents i visitants durant l’estiu una proposta nova dins de l’oferta de visites guiades al Castell i als museus de la ciutat “amb l’objectiu d’apropar la ciutadania al coneixement del nostre patrimoni tan ric i tan ple de matisos, ben palesos a les diferents propostes museogràfiques: Museu Arqueològic, Museu del Joguet i Museu de la Mar”, ha indicat el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina. La novetat resideix en que les visites guiades es realitzaran diàriament, de dimarts a dissabte, i que, per primera vegada, s’oferten també en llengua valenciana, un atractiu més per a animar-se a participar-hi. La programació de visites es desenvoluparà entre el 12 de juliol i el 15 de setembre, sense cap cost addicional al de l’entrada, en el cas del castell.

 

La visita guiada al Castell de Dénia consisteix en un recorregut diacrònic que oferirà al visitant l’oportunitat de conèixer la fortalesa en el transcurs del temps; d’assentament iber a monument declarat Bé d’Interés Cultural. La visita inclou una aproximació a la cultura material d’aquest període tan ample, mitjançant l’anàlisi de cinc peces príncep del Museu Arqueològic de la Ciutat de Dénia. El punt d’encontre per a les visites és el peu de la torre del Consell, front al quiosc de venda de tiquets. Els horaris establerts són:

Dimarts a dissabte

11.30 h: castellà

19 h: valencià

20.15 h: castellà

 

Aquesta proposta connecta amb el programa Visiteu el Castell de nit que ofereix, des de l’1 de juliol passat, la possibilitat de passejar per l’itinerari principal, a l’interior del Castell, fins a les 00:00 hores, de dilluns a diumenge, i de visitar el Museu Arqueològic fins a les 22.00 hores.

 

Quant als museus de la ciutat, els horaris i modalitats són:

 

Museu  Arqueològic

Horari de visites: 21h

Dimarts a dissabte: castellà

 

Museu de la Mar

Horari de visites: 20h

Dimarts i dijous: valencià

Dimecres, divendres, dissabte: castellà

 

Museu dels Joguets

Horari de visites: 12h

Dimarts i dijous: valencià

Dimecres, divendres, dissabte: castellà

 

Visiteu el Castell de nit

 

La campanya Visiteu el Castell de nit 2022 va començar l’1 de juliol i es prolongarà fins al 15 de setembre. Amb aquesta campanya l’Ajuntament de Dénia amplia l’horari d’obertura del castell des de les 20 hores fins a la mitjanit, de dilluns a diumenge. L’últim torn d’entrada de visitants és a les 23.30 hores.

 

Visiteu el Castell de nit ofereix la possibilitat de passejar per l’itinerari principal a l’interior del castell fins a les 00.00 hores i de visitar el Museu Arqueològic, que romandrà obert fins a les 22 hores. S’ofereixen, a més, de dimarts a dissabte, visites guiades en castellà i en valèncià, que no suposen una despesa addicional al cost de l’entrada al monument.

 

Com a excepció als horaris d’esta campanya estiuenca, els dies 21, 22, 23, 28, 29 i 30 de juliol, el castell tancarà les portes a les 18 hores i les tornarà a obrir a les 21 hores amb motiu dels muntatges del festival Música al Castell que organitza el departament de Cultura de l’Ajuntament de Dénia.

 

Altres notícies

imprimir