Actualitat

Xavi Sarrià i Zoo protagonitzen la programació musical per al pont del 9 d'Octubre

L'acte commemoratiu es celebrarà enguany a l'esplanada del Governador del Castell de Dénia / La Banda i Dianium Dansa tornaran a recórrer els carrers de la ciutat

La programació d'actes per a commemorar el 9 d'Octubre, Dia dels Valencians i les Valencianes, combina un any més a Dénia cites musicals i teatrals per a grans i menuts, amb divulgació històrica i el tradicional acte commemoratiu de la jornada festiva del 9. Enguany, una cita adaptada encara als imperatius de la pandèmia, que es trasllada a l'esplanada del Palau del Governador del castell per raons de control i limitació de l'aforament.

Serà, a més, un acte diferent, en què intervindran, a més de l'alcalde, Vicent Grimalt, tots els portaveus dels grups polítics municipals: M. Josep Ripoll, del PSPV-PSOE; Rafa Carrió, de Compromís; María Mut, del Partit Popular; Susana Mut, de Ciudadanos; i Mario Vidal, de Gent de Dénia. Hi parlaran de la significació del 9 d'Octubre per a cada un d'ells, des del vessant personal i ideològic, amb la voluntat de llançar a la ciutadania un missatge "d'esperança, solidaritat, diversitat i tolerància, els valors que ens han permés, com a societat, avançar-hi en aquesta crisi inesperada i els que ens han de facilitar l'eixida".

La commemoració tindrà lloc a les 10.30 h i a continuació les persones assistents realitzaran una visita guiada per la fortalesa. Les inscripcions poden formalitzar-se telefonant al Museu Etnològic: 966 420 260.

El dissabte 9 d'Octubre també tornaran als carrers de Dénia l'Agrupació Artística Musical i Dianium Dansa, que recorreran la ciutat perquè la celebració hi arribe a tots els punts, però evitant les aglomeracions de públic.

El 9 a Torrecremada

La música en valencià serà també protagonista de la commemoració. Els dies 9, 10 i 11, l'esplanada de Torrecremada acollirà les actuacions de Xavi Sarrià (el 9, a les 20.30 h), els grups de la comarca Tremp, Ferretería Rosario i Arsènic (el diumenge 10, a les 19 h) i el concert de Maluks i Zoo (dilluns 11, a les 21 h).

Les entrades per a aquesta darrera actuació ja estan esgotades, ja que bona part de la taquilla va ser venuda en juliol, data prevista inicialment per al concert. Les invitacions per a les dos altres cites poden reservar-se a www.notikumi.com

La nit del 9 també s'hi ha programat una 'mascletà' nocturna, a les 22.15 h. I per als més menuts, dos propostes teatrals al Centre Social: "Plàstic-tic-tic!", a les 17.30 el dissabte 9, i "Horta. Recuperem els valors arrelats a la terra i els costums valencians", amb dos funcions, a les 11 i a les 12.30 h, el dimarts 12.

Descobreix el 9

La divulgació històrica dels fets que expliquen la commemoració de 9 d'Octubre com a Dia dels Valencians i les Valencianes es materialitza en el cicle de conferències i visites guiades dedicat enguany a "Dénia, descobrir els Furs. La història de les lleis i les institucions valencianes". 

Entre el 2 i el 17 d'octubre, passant per la programació especial, al Castell de Dénia, del dia 9, es desenvoluparan una sèrie d'activitats que, de la mà d'experts, ens descobriran els paisatges i assentaments mudéjars i moriscos del temps dels Furs, el poblament andalusí del castell de Segària o com va ser el naixement de les viles i els Furs valencians i la relació amb el posterior estatut d’autonomia.

El programa complet al voltant de la commemoració del 9 d'Octubre es pot consultar ja a www.denia.es

Altres notícies

imprimir