Projecte europeu Part-Her

Dénia obri el seu patrimoni a l’opinió dels ciutadans

Els veïns de Dénia podran aportar la seua opinió sobre el valor que donen al patrimoni de la ciutat. L’experiència orma part del projecte europeu Part-Her que intenta identificar quins elements, materials i immaterials, senten i estimen com a identificatius de cadascuna de les ciutats participants. Un formulari d’accés lliure en internet pretén recollir les primeres dades.

Els dies 1, 2 i 3 d’octubre, dins de la programació del projecte, una delegació de Dénia composta pels tècnics dels departaments d’Arqueologia, Josep Antoni Gisbert, l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, Enric Gil, i Turisme, Eva Asperilla, i el representant de la Universitat d’Alacant Gabriel González, va participar en un seminari sobre el patrimoni tangible celebrat a la ciutat sueca de Linköping, conjuntament amb els altres socis del projecte Part-Her, que són les ciutats de  Konavle (Croàcia), Tours (França),  Parma (Itàlia), Linköping (Suècia) i la regió de Kassel (Alemanya).  Aquest projecte és fruit del conveni de col·laboració entre Dénia i Parma com a ciutats creatives de la gastronomia de la UNESCO.

El projecte Part-Her tracta de la valoració ciutadana del patrimoni cultural, siga material o immaterial, i la finalitat és conéixer què valoren els ciutadans com a patrimoni, què és important per a ells i digne de preservar per a les properes generacions, què identifiquen com a identitat cultural pròpia i com s’interrelaciona en l’espai d’identitat europeu.

En el seminari s’ha debatut sobre la metodologia per a recollir la informació, l’anàlisi de les dades, l’elaboració d’un llistat de patrimoni a partir de la percepció ciutadana i quines accions poden efectuar-se segons el tipus de patrimoni catalogat. A més, cada ciutat ha presentat la informació que ja ha sigut recollida i diversos experts locals i nacionals han donat conferències sobre el patrimoni de Linköping i la protecció del patrimoni a Suècia.

Un element fonamental de la iniciativa és una pàgina web on s’explica detalladament el projecte i que està dissenyada expressament per poder recollir la valoració ciutadana del patrimoni. En la pàgina web hi ha un qüestionari molt senzill, amb el qual la ciutadania pot participar i fer la seua aportació, suggeriment, o proposta d’identificació del patrimoni local.

Des de l’Oficina de la Innovació i la  Creativitat, es convida a tota la ciutadania a  participar activament en el projecte i completar el formulari en l’enllaç següent https://www.parther.eu/es/se-parte-del-proyecto/

          

Altres notícies

imprimir