Actualitat

Ixen a licitació les obres de reurbanització de la Glorieta i l'entorn per un pressupost de 1.267.429 euros

El termini d'execució previst és de 9 mesos

S'ha obert el termini de presentació d'ofertes de les empreses que vullguen optar a fer-se càrrec del projecte de reurbanització de la glorieta del País Valencià i els carrers de l'entorn (Cop, Ramón y Cajal i carreró de Morant). El pressupost de licitació ascendeix a 1.267.429 €, cofinançats per l'Ajuntament de Dénia (735.343 €, a càrrec dels fons europeus Next Generation) i la Diputació d'Alacant (532.086 €, inclosos al Pla Planifica).

El procés de licitació estarà obert fins a l'1 de juny.

La memòria justificativa del projecte estableix en 9 mesos el període d'execució de les obres. També s'hi inclouen, entre uns altres criteris per a valorar les ofertes, les millores que puntuaran en l'adjudicació més enllà de la proposta econòmica: la instal·lació de contenidors soterrats, el canvi de pilones retràctils per automàtiques o la telegestió de la il·luminació.

El projecte especifica que el pla d’obra s’estructurarà en tres fases: es començarà per la Glorieta i anirà actuant-se després escalonadament en el carrer de Ramón y Cajal i el carreró de Morand (fase 2) i, finalment, al carrer del Cop (fase 3).

La meitat del pressupost, aproximadament, s’invertirà en renovar les infraestructures de sanejament, aigua potable, enllumenat públic (amb tecnologia LED) i pluvials. Quant a la remodelació estètica, la transformació d'aquest indret emblemàtic de la ciutat, situat en ple centre i que tanca per dalt el carrer del Marqués de Campo, té l'objectiu de consolidar-lo com a espai de vianants de plataforma única, amb els elements en altura adaptats a les normes d'accessibilitat.

La nova imatge mantindrà la geometria el·líptica i ampliarà l'espai dedicat a la vegetació natural, que serà autòctona. S'hi conservaran també les característiques rajoles vermelles i el paviment petri de la zona central, així com la font.

Assessorament personalitzat per als comerços afectats perquè s'hi sumen al 'market place'

Conscients de les molèsties que les obres comportaran als comerços de la zona, des de la Regidoria de Comerç va a treballar-se amb l'empresariat afectat per a agilitzar la seua adhesió a la nova plataforma comercial www.deniaonline.com, el 'market place' local, i aprofitar així aquesta eina, ja en marxa, per a potenciar la venda electrònica mentre duren les actuacions.

Els comerciants de la zona tindran a la seua disposició assessorament personalitzat per a aprendre a obrir la seua finestra al 'market place' i començar-hi a difondre el seu negonci i vendre 'on line'.

En breu es realitzaran visites als comerços per a explicar-los com fer ús d'aquest servei atés per personal informàtic.

* VÍDEO: https://www.youtube.com/watch?v=mnByvtmYNKo

Altres notícies

imprimir