Actualitat

La Regidoria de Cultura visibilitza les dones en les arts escèniques amb el cicle d’espectacles ‘En femení’

La Regidoria de Cultura, donant continuïtat a una iniciativa encetada l’any passat, ha programat per als divendres del mes de maig un cicle d’actuacions al teatre auditori del Centre Social amb l’objectiu de visibilitzar el gran talent femení que hi ha en els escenaris.  

“Des de la convicció que la cultura és el lloc on es planten les llavors de les transformacions socials i que algun dia tindrem una societat més compartida, en la qual les dones tinguen espai i veu, hem dissenyat el cicle En femení amb el qual donem veu a mirades diverses, perquè és l'hora de les dones i de les seues aportacions culturals, l'hora de la feminització de la cultura, d'una cultura paritària i amb continguts plurals”, indica el regidor de Cultura, Raúl García de la Reina.

Després del cicle de l’any passat, Dona i música, que tenia contingut exclusivament musical, la proposta artística d’enguany inclou, a més, actuacions d’unes altres arts escèniques com el teatre i el circ clown.

L’entrada és gratuïta amb invitació, que cal descarregar a la plataforma Notikumi. Tots els espectacles començaran a les 20 hores.

 

Teatre, jazz, circ clown i l’univers Sorolla

 

La programació d’En femení comença el 3 de maig, amb un concert de tango-jazz del Sheila Blanco & Federico Lechner Trio. La cantant Sheila Blanco i el pianista Federico Lechner tornen a ajuntar-se per a un nou projecte després de la seua primera col·laboració en el disc Puro Gershwin (2018). En esta ocasió, els seus talents s’unixen per a desenvolupar la fusió del tango i el jazz, amb un repertori on caben temes originals, així com tangos clàssics jazzetjats i famosos estàndards amb arranjaments tanguers.

 

Divendres 10 de maig, l’actriu Nuqui Fernández interpreta l’obra de teatre Menina. Soy una puta obra de Velázquez, una reflexió sobre els cànons estètics imposats per la societat. Menina aborda temes com  l’assetjament escolar, la gordofòbia, la diversitat dels cossos i l’amor cap a una mateixa.

És un crit desesperat i empoderat de llibertat i de superació contra esta xacra social.

 

L’obra ha sigut nominada a Millor Espectacle Revelació en els Premis Max 2024.

 

La pianista xabienca Marta Espinós oferirà el dia 17 de maig el recital Sorolla, un imaginari musical, en què presenta una selecció de repertori pianístic espanyol que il·lustra l’esperit i el contingut de l’univers de Sorolla, traçant un paral·lelisme audiovisual i interdisciplinari.

 

El concert proporciona una experiència estètica completa, al revelar les analogies dins dels corrents del luminisme de Sorolla i l’impressionisme i nacionalisme musical. El programa és una selecció de peces directament relacionades amb les principals temàtiques de la seua obra: retrats, escenes de xiquets, estampes de platja i port i la passió del pintor per Andalusia. S’inclouen obres de grans compositors espanyols coetanis a Sorolla (1863-1923) i de la generació posterior com Albéniz, Granados, Falla, Turina, Esplá, Mompou i Rodrigo.

 

Elena Donzel i Mari Marcos, porten l’espectacle de circ clown Las Couchers. Charlas de azucarillo a l’escenari del Centre Social el dia 24 de maig.

 

Les protagonistes, les pallasses Consuelo i Socorro, Las Couchers, acompanyen el públic en un viatge de sanació, superació i renaixement personal. A través de la ironia, el xafardeig i l’acudit fàcil, la sàtira i l’humor de tots els colors, Consuelo i Socorro, van posant al descobert la fragilitat de l’ésser humà, la seua grandesa i misèria, les seues contradiccions, desitjos, somnis i fracassos.

 

L’espectacle Las Couchers. Charlas de azucarillo va obtindre el Premi del públic en el Festival Cabanyal Íntim 2022 i el Premi a millor intèrpret de circ per a Elena Donzel en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2023.

 

 

El cicle En femení s’acomiada el 31 de maig amb un concert de jazz-soul de la cantant, compositora i productora de Dénia Alba Santos.

 

L’any 2020, la cantant va publicar el primer àlbum en solitari amb composicions pròpies anomenat Improvisación i ha participat en nombroses col·laboracions amb diferents artistes de quatre continents. Investigadora dels sons del món, especialitzada en jazz i música brasilera, fa de la seua obra un conjunt de les seues experiències musicals viscudes al llarg de la seua trajectòria.

 

En el concert del dia 31, Alba Santos proposa un viatge sense passaport, on gaudir de les vibrants melodies de Brasil, la passió de Cuba i la riquesa musical d’Espanya, tot condimentat amb un toc de jazz.

Altres notícies

imprimir