Actualitat

La Policia Local de Dénia s'adhereix a el programa Re-uniform de reciclatge d'uniformes

L'Ajuntament de Dénia ha signat amb l'empresa Insigna, proveïdora de la uniformitat de la Policia Local, un acord de col·laboració per a adherir-se a la iniciativa Re-uniform de reciclatge de les peces de roba que utilitzen els agents.

L'objectiu és donar-li una segona vida a aquests materials i evitar la contaminació que generen els processos d'eliminació dels uniformes usats, que per les seues característiques i funcions no es poden rebutjar com altres teixits i s'hi ha d'evitar la circulació al carrer en utilitzacions indegudes.

Mitjançant aquest acord, Insigna ha col·locat a les dependències de la prefectura de Policia dues caixes-contenidors on es dipositaran els uniformes en desús, que la mateixa empresa s'encarregarà de recollir i reciclar, sense cost addicional per al consistori.

El programa Re-uniform inclou la recollida, classificació i preparació de les deixalles tèxtils per al seu correcte reciclatge professional, segons les necessitats i característiques de cada material. La tecnologia utilitzada permet separar el polièster, sense que perda les propietats, per a reintroduir-lo de nou en el sistema productiu, la qual cosa equival a processar un gran volum de peces ja inutilitzables per a convertir-les en matèria primera reciclada.

Fins al moment, 15 ciutats espanyoles formen part de el programa Re-uniform, que va arrancar fa dos mesos. A la província d'Alacant, Dénia és el primer municipi en sumar-se al projecte.

Altres notícies

imprimir