Actualitat

La UPCCA de Dénia es suma a la campanya de prevenció "Aquest estiu, toca"

Des de les Unitats de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Comunitat Valenciana s'ha llançat una campanya especial de prevenció adreçada a la joventut i adaptada als temps actuals de crisi sanitària per la COVID-19 i les restriccions que se'n deriven.

El missatge de la campanya, a la qual s'hi ha sumat la UPCCA de Dénia, és "Aquest estiu, toca": toca, més que mai, ser responsable.

Durant la pandèmia, i especialment durant els mesos de confinament, van disminuir les borratxeres entre la joventut, passant del 46,2% al 25,3% en el cas dels homes, i del 41,3% al 22,8% en les dones. Aquestes xifres suposen una caiguda del 44% al 23%, de mitjana.

Tanmateix, la retirada de l'estat d'alarma ha posat en risc aquest avanç en els comportaments saludables i torna a augmentar la probabilitat de consums de risc en temps d'oci.

Per això aquest estiu es vol reconéixer l'esforç de la joventut en aquesta crisi, un sector de la població que s'ha vist privat de les opcions d'oci comunitari i de les relacions entre iguals, factors molt importants en l'adolescència. 

La relaxació de les restriccions els ha possibilitat retrobar-se amb els amics i gaudir del temps d'oci. Des de les UPCCA es recorda que les possibilitats de diversió en són moltes, al marge de l'acohol i les drogues. La campanya "Aquest estiu, toca" visibilitza eixes conductes saludables i alhora entretingudes que hem redescobert: l'esport, la natura, les converses llargues amb amics i amigues...

Opcions que afavoreixen el desenvolupament dels joves reduint-hi les possibilitats de risc, tant de contagis per COVID com de consums abusius.

Eixe és el repte que la campanya proposa a la joventut: viure un bon estiu sense alcohol, sense drogues, amb responsabilitat.

Altres notícies

imprimir