Actualitat

El FEstiu substitueix enguany la Festa Major amb una proposta d'activitats culturals i lúdiques per a totes les edats

Del 2 a l'11 de juliol, a Torrecremada, actuacions musicals, de ball i màgia per a menuts i grans. / El grup valencià Zoo actuarà a Dénia el diumenge 4

"Un estiu més no podrem celebrar la Festa Major com la coneguem", ha anunciat hui el regidor de Festes, Óscar Mengual. "Però hem programat una proposta alternativa d'activitats culturals per a totes les edats que, amb reserva i amb totes les mesures de seguretat necessàries, ens permetrà, del 2 a l'11 de juliol, gaudir d'un poc d'oci i diversió".

Així s'ha presentat hui el programa del FEstiu 2021, que seguint la fórmula dels actes organitzats pel 9 d'Octubre però amb seu principal a l'esplanada de Torrecremada, oferirà a ciutadania i visitants un conjunt d'espectacles diversos i propostes musicals entre les quals destaca l'actuació dels grups valencians Maluks i Zoo, el diumenge 4 de juliol; l'única cita del programa de FEstiu amb entrada (15 €, a la venda en Notikumi a partir de la pròxima setmana).

La resta d'activitats, gratuïtes però amb reserva prèvia (també, en breu, a través de la plataforma www.notikumi.com), es distribueixen, segons el públic al qual van dirigides, entre tres ubicacions: l'esplanada, amb capacitat per a unes 2.000 persones; els jardins de Torrecremada, per a actuacions infantils i un aforament de 200 persones; i el Centre Social per a les propostes per als més menuts en què es preveu major afluència de públic: fins a 300 butaques segons les restriccions vigents.

"No podran haver enguany, per tant, bous a la mar, ni carrosses, ni cap tipus d'esdeveniment que comporte aglomeracions incontrolades", ha assenyalat Mengual, qui ha agraït a les diferents entitats i penyes festeres que tradicionalment participen en la Festa Major la seua col·laboració i comprensió de la situació.

El FEstiu 2021

Els grups locals tindran un espai dins del programa del FEstiu: en formen part Dianium Dansa, que manté el seu tradicional Aplec de Danses, el dia 5; la Marina Jazz Band, que hi actuarà el 6 de juliol; l'Agrupació Artística Musical de Dénia, protagonista com sempre del concert de la jornada festiva de la Santíssima Sang, el 7 de juliol; i el mag denier Santi Marcilla, que presentarà a la ciutat l'espectacle "Viaje a lo imposible", el dia 8.

En l'apartat musical, a més del grup valencià del moment, Zoo, el públic també podrà gaudir dels tributs a Camilo Sesto (dijous 8) i Víctor Manuel, Ana Belén i Joan Manuel Serrat (dissabte 10); l'orquestra La Pato, amb un concert especial dedicat a la música en valencià (divendres 9); i l'espectacle "Maestrissimo 2" de la companyia Yllana (diumenge 11), abans de la fi de festa amb un castell de focs.

Proposta diferent i original és"Reciclart 2.0" (dissabte 3). I el televisiu Jandro portarà a l'escenari de Torrecremada la seua màgia el divendres 9.

Per als més menuts, teatre, màgia, un scape room als jardins de Torrecremada, els espectacles "Menuda òpera" i "Rock & roll per a xiquets i pares" i l'actuació musical de Dàmaris Gelabert.

També es manté, com a obertura de la setmana de programació especial, el divendres 2 de juliol, la celebració del Festival Intergeneracional de la Cançó, el FIC 2021, que es trasllada a Torrecremada i tindrà reserva prèvia per a assistir-hi.

Altres notícies

imprimir