Actualitat

Dénia celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere

La Regidoria d’Igualtat i Diversitat Sexual, amb la col·laboració d’unes altres àrees municipals i entitats locals com la UNED Dénia i el Cine Club Pessic, ha organitzat diverses activitats al voltant del Dia Internacional contra la Violència de Gènere adaptades al context actual de crisi sanitària. Per la qual cosa, s’ha pensat en accions allunyades de les grans concentracions de persones, amb aforaments limitats, assistència amb inscripció prèvia, i augmentant l’ús de les xarxes socials i la comunicació en línia.

El 25 de novembre, data de l’efemèride, l’ajuntament ha prescindit d’organitzar un acte institucional amb lectura de manifest i un altre contingut relacionat, com fa tots els anys, i escenificarà l’adhesió a la lluita contra la violència de gènere amb uns minuts de silenci que la Corporació municipal i les persones que integren el Consell de les Dones guardaran a les 12 del migdia en la plaça de la Constitució en memòria de les víctimes, que durant este 2020 i fins al dia de hui ascendeixen a 41.

Del 23 al 29 de novembre s’ha programat la difusió de curtmetratges del II Concurs de Jóvens Promeses de la Xarxa Jove Marina Alta a través de les xarxes socials de Joventut Dénia i la MACMA.

També a partir del 23 de novembre, i fins al dia 27, s’impartirà el curs d’extensió universitària UNED Dénia “Xarxes socials i TIC: identificació, prevenció i actualització davant la violència de gènere”, en modalitat presencial i en línia. La informació completa es pot trobar a la pàgina www.uneddenia.es.

Guerreres contra la violència de gènere

La Regidoria d’Igualtat ha treballat el lema de la campanya d’enguany, Guerreres contra la violència de gènere, en dos accions en espais urbans i una altra dirigida a l’alumnat dels últims cursos dels instituts de la ciutat.

Del dimarts 24 al divendres 27 de novembre, es durà a terme la primera d’estes accions en la plaça de la Constitució, que s’omplirà de maniquins amb l’eslògan de la campanya, un missatge dirigit tant a les dones que pateixen la violència com a les persones que els donen suport i a aquelles que treballen amb elles perquè puguen eixir de la situació que estan vivint. El dia 24 també es farà el repartiment de mascaretes amb el lema de la campanya d’enguany entre l’alumnat dels instituts. La regidoria n’ha fet un total de 1.400 unitats.

La segona acció de carrer, anomenada “De portes cap a dins”, tindrà lloc el dissabte 28 de novembre i consistirà en la instal·lació d’una porta en l’encreuament dels carrers del Marqués de Campo i Diana, entre les 10 i les 18 hores, per tal que la gent siga testimoni, en obrir-la, del que senten les dones i els menors víctimes de violència de gènere.  

El 25 de novembre, a més dels minuts de silenci que es guardaran a la plaça de la Constitució al migdia, se celebrarà un recital dedicat al Dia Internacional contra la Violència de Gènere i protagonitzat per la soprano Teresa Albero, acompanyada al piano per Francisco Cholbi. Serà a les 20 hores al Centre Social. L’entrada és gratuïta i amb reserva prèvia a notikumi.com.

La Biblioteca Pública Municipal es suma a la programació amb un recital poètic musical titulat Germanes de Shakespeare, amb l’actriu Marina Mulet i la guitarrista i cantant Alexandra Monfort, que se celebrarà el divendres 27 de novembre, a les 20 hores. L’entrada és gratuïta i cal reservar-la escrivint un correu a biblioteca@ayto-denia.es o telefonant al 965 783 665.

Eixe mateix dia, a les 21 hores, Inefable Producciones protagonitzarà el musical Sexualizarte al Centre Social.  Les reserves d’entrada s’han de fer telefonant a Joventut Dénia, al 96 642 37 00.

El dissabte 28 se celebrarà la xarrada “Relacions afectivosexuals positives” que oferirà el comunicador i escriptor Lameuapau, acompanyat per membres de l’equip de Larouch Art de Carrer. La convocatòria és a les 19 hores, en la Casa de Cultura. L’entrada és gratuïta prèvia reserva al correu igualtat@ayto-denia.es.

La programació finalitzarà el diumenge 29 de novembre amb una sessió de cinema al Centre Social programada pel Cine Club Pessic. Es projectarà la pel·lícula Dios es mujer y se llama Petrunya, de la directora macedònia Teona Strugar Mitevska. El preu de l’entrada és de 3 euros i pot reservar-se a notikumi.com o adquirir-se en taquilla dos hores abans que comence la sessió.

Altres notícies

imprimir