Actualitat

L'Ajuntament de Dénia no posarà a disposició de l'Administració General de l'Estat el romanent

L'alcalde, Vicent Grimalt, i el regidor d'Hisenda, Paco Roselló, han informat hui a la Junta de Portaveus de la decisió del govern municipal de no posar a disposició de l'Administració General de l'Estat (AGE) el romanent de tresoreria per a la constitució d'un préstec que seria tornat a l'ajuntament en 15 anys, a partir de 2022, possibilitat que recull el Reial Decret Llei 27/2020, de 4 d'agost, de mesures financeres de caràcter extraordinari i urgent, aplicables a les entitats locals.

El regidor d'Hisenda ha explicat als portaveus de PSOE, Compromís, Partit Popular, Ciutadans i Gent de Dénia que actualment l'Ajuntament de Dénia necessita d'aquest romanent per a fer front, "principalment, a les necessitats derivades de la crisi sanitària i econòmica". Però a més, ha afegit, "també tenim 4,5 milions d'euros que pagar en sentències" que s'han fet fermes durant el 2020.

D'una altra banda, la situació econòmica i l'ajornament del pagament d'impostos adoptat com a mesura d'ajuda econòmica durant els mesos més durs de la pandèmia "han fet que hui en dia tinguem una minva recaptatòria, durant el primer semestre del l'any, que ascendeix als 2 milions d'euros".

Dins de la mesures extraordinàries acordades per l'Ajuntament de Dénia per a fer front a la crisi de la COVID-19 es va acordar destinar un 20% del superàvit de 2019 a la posada en marxa d'ajudes a les persones i sectors més vulnerables. També es va aprovar una modificació de crèdits per valor d'1,4 milions d'euros destinada, en la major part, a dur a terme mesures extraordinàries de reactivació de l'economia i l'ocupació locals.

Tots els portaveus s'han mostrat d'acord amb la decisió, "especialment en un moment en què els recursos municipals han sigut i són imprescindibles per a fer front a la crisi econòmica". Una mesura, han coincidit a assenyalar, que suposa defensar els interessos del municipi i les seues competències.

Altres notícies

imprimir