Pla Municipal d’Ocupació 2020

Les 22 persones contractades per l’Ajuntament de Dénia com a auxiliars COVID-19 comencen a treballar dilluns

L’alcalde, Vicent Grimalt, acompanyat pels regidors Óscar Mengual i Melani Ivars, ha donat este matí la benvinguda a les 22 persones que dilluns vinent comencen a treballar en l’ajuntament com a auxiliars COVID-19. Esta contractació s’emmarca dins del Pla Municipal d’Ocupació 2020 dirigit a persones de la ciutat amb dificultats d’inserció laboral, el pressupost del qual s’ha vist triplicat arran de la crisi sanitària i ascendeix a 300.000 euros.

Entre les funcions que, a partir de dilluns, desenvoluparan les persones contractades, s’hi troben l’atenció i informació a la ciutadania en espais públics i dependències municipals; la neteja d’instal·lacions i superfícies; la senyalització pública o el manteniment del mobiliari urbà i zones municipals com els parcs i els jardins.

El grup ha assistit este matí en les dependències de la Biblioteca Municipal a una sessió informativa sobre les tasques que duran a terme i la seua distribució pels diferents departaments municipals, que s’ha fet tenint en compte també les seues preferències. Quatre persones es destinaran a mercats i mercadets; dos a l’Arxiu Municipal; quatre a l’àrea de Medi Ambient, que inclou tasques de reforç als auxiliars de platja del final de les Rotes; altres quatre al departament de Joventut; dos a la biblioteca; una a l’edifici principal de l’ajuntament; tres col·laboraran en les activitats programades per Cultura i, quan no hi hagen, reforçaran els seus companys i companyes en les altres àrees; i, per últim, s’hi destinaran dos a Benestar Social.

La jornada de presentació de hui s’ha completat amb una sessió de formació sobre prevenció en riscos laborals. També està previst que, durant el temps que treballen en l’ajuntament, els auxiliars COVID-19 reben formació en alfabetització digital, tècniques de recerca d’ocupació i altra que afavorisca la posterior inserció laboral.

Les bases de selecció del personal han tingut en compte criteris com l’especial vulnerabilitat dels sol·licitants, la diversitat funcional i la perspectiva de gènere. També a les víctimes de violència de gènere i, per primera vegada, l’ajuntament  ha considerat en la puntuació de les bases del procés a les persones que han patit delictes d’odi contemplats en la legislació.

Altres notícies

imprimir