Actualitat

La policia de Dénia organitza un dispositiu especial per a evitar aglomeracions en la via pública dissabte que ve

En previsió que la ciutadania mantinga el costum de reunir-se per a festejar l'inici de la Festa Major, que va ser suspesa per la crisi de la COVID-19

La Policia Local i la Policia Nacional de Dénia han establit un dispositiu especial amb l'objectiu d'evitar aglomeracions en la via pública dissabte que ve, 4 de juliol, dia en què començaria la Festa Major de Dénia 2020, suspesa pel govern local arran de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Eixe dia la festa arranca al migdia amb el llançament del “chupinazo” en el centre de la ciutat i és tradició reunir-se per a dinar i festejar l'inici de la celebració. Per això, en previsió que la gent continue mantenint el costum malgrat no haver-hi festes patronals, s'ha muntat aquest dispositiu per a vetlar per la seguretat ciutadana i evitar situacions de contagi.

El dispositiu preveu 4 patrulles de vigilància entre les 6 de la matinada i les 2 del migdia del dissabte, 5 patrulles en el torn de vesprada, de 14 a 22 hores i altres 5 durant la nit, entre les 22 hores i les 6 de la matinada del diumenge. A aquests efectius se sumen dues unitats de resposta de la Policia Nacional, la qual cosa equival a 12 agents més.

Des de l’Ajuntament de Dénia es fa una crida a la responsabilitat ciutadana i es recorda l'obligació d'utilitzar mascareta tant en llocs públics com privats –oberts i tancats- en el cas de no poder garantir la distància física de seguretat. Així mateix, es recorda que no està permés en la via pública ni el consum d'alcohol ni l'emissió de música sense autorització.

Balanç d'actuacions durant l'estat d'alarma

La Policia Local de Dénia ha recopilat les dades de les actuacions que els agents han dut a terme durant l'estat d'alarma, concretament, entre el 15 de març i el 20 de juny.

En aquest període, la Policia Local va interposar 1.346 actes de denúncia per incompliment del decret d'estat d'alarma. A aquesta xifra cal sumar el total de denúncies interposades per la Policia Nacional, sobre les quals s'han facilitat dades fins al 7 de maig, i que ascendeixen a 886.

El nombre de detencions ha sigut de 23, de les quals 13 van estar relacionades amb casos de violència de gènere.

Durant els quasi cent dies que abasta aquest balanç es van dur a terme 6.876 identificacions de persones i es van controlar 22.144 vehicles en la via pública.

A partir del 21 de juny, les denúncies s'han centrat en l'obligatorietat de portar mascareta en determinats suposats i, des de llavors, s'han registrat 17 actes per incompliment de la norma.

Altres notícies

imprimir