Actualitat

El concurs de la ‘Gamba Roja de Dénia’ tria als huit finalistes

Els membres del prejurat

La novena edició del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia, organitzat per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (A.E.H.T.M.A), en col·laboració amb l'Ajuntament de Dénia, ja ha triat als seus finalistes.

Amb un total de 78 participants inscrits en aquesta edició, procedents de les escoles d'hostaleria més importants i prestigioses de l'àmbit nacional, cal destacar l'altíssim nivell mostrat pels candidats, la qual cosa confirma la consolidació d'aquest concurs dins del panorama gastronòmic.

Molt satisfets per la qualitat dels plats presentats, el prejurat del concurs ha seleccionat ja als huit cuiners que es donaran cita el 3 de març pròxim en el Mercat Municipal de Dénia.  Els concursants que enguany competiran per realitzar el millor plat amb la gamba roja de Dénia com a protagonista són els següents:

•             José Luis Peralta, del restaurant La Perfumería (València).

•             Juan Manuel Salgado, del restaurant Dromo (Badajoz).

•             Andrea Ravasio, del restaurant Baobab Suites (Adeje – Tenerife).

•             Alejandro Gómez, del restaurant Hotel Gravina 51 (Sevilla).

•             Alberto Montes, del restaurant Atrio (Càceres).

•             Iván Muñoz, del restaurant Chirón (Valdemoro - Madrid).

•             Chelo Berná, del restaurant El Galgo (Elx – Alacant).

•             Antonio Javier González, del restaurant MasterChef (Madrid).

Els membres del prejurat encarregat de seleccionar els xefs que enguany demostraran els seus dots culinàris han sigut: Diego Mena, gerent del restaurant Mena (Dénia); Evarist Miralles, docent i xef del restaurant Nou Cavall Verd (Vall de Laguar); José Manuel López, cap de cuina del restaurant Peix i Brases (Dénia); Bruno Ruiz, xef del restaurant Bruno Ruiz Aticcook (Dénia); Ricard Tobella, cap de cuina de Quique Dacosta Restaurant (Dénia); Ferdinando Bernardi, xef del restaurant Orobianco (Calp) i Rafael Soler, director del concurs.

Jurat del concurs

El Mercat de Dénia serà testimoni d'aquesta cita que se celebrarà el 3 de març i que reunirà joves promeses del panorama gastronòmic nacional perquè elaboren els seus plats amb la gamba roja com a ingredient estrela. La Confraria de Pescadors de Dénia facilitarà la gamba roja de Dénia, mentre que cada participant aportarà els productes necessaris per a l'elaboració de la seua recepta.

Un jurat format per experts culinaris i crítics gastronòmics avaluarà les creacions d'acord amb la presentació, el gust i la importància de la “gamba roja” en cada plat, proclamant el vencedor del certamen. Julia Pérez, crítica de gastronomia i membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, presidirà la taula del jurat i estarà acompanyada per José Carlos Capel, Igor Cubillo, Benjamín Lana i Cuchita Lluch i pels cuiners Quique Dacosta, de Quique Dacosta Restaurant a Dénia (Alacant); Kiko Moya, de L’Escaleta (Cocentaina, Alacant); Carlos Maldonado, de Raíces (Talavera de la Reina – Toledo); Eugenio Boer, de Bür (Milà) i Luis Arrufat, consultor gastronòmic i coordinador tècnic àrea màsters i cursos de Basque Culinary Center.

Altres notícies

imprimir