Actualitat

La nova ordenança de la construcció incorpora mesures per a agilitzar la tramitació de llicències

El text va començar a treballar-se ahir amb els membres del Consell d’Urbanisme

La primera reunió del grup de treball del Consell d'Urbanisme creat per a abordar la nova ordenança de la construcció va tindre lloc ahir. Hi van assistir la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, representants de l’Associació de Promotors, de l’Associació de xicotets constructors, del Col·legi d’Arquitectes, de les EATIM de la Xara i Jesús Pobre i dels grups municipals de Gent de Dénia i Compromís, i tècnics municipals.  El text de l’ordenança es va lliurar als membres del Consell d'Urbanisme el mes de desembre passat perquè tingueren temps de revisar el contingut abans de la reunió d’ahir.

La regidora Maria Josep Ripoll va explicar els assistents que la nova ordenança té com a objectiu “clarificar i unificar criteris a l'hora de construir (altures, tancaments, moviments de terra, rasants, àtics...) i actualitzar l'actual ordenança que data de 1994”.

Ripoll també va recordar que la nova normativa va començar a treballar-se en 2017, també amb la col·laboració del Consell d'Urbanisme, i va tindre una exposició al públic, tot i que no va acabar de culminar el tràmit d'aprovació. A finals de 2018 es va recuperar el document, “que ara s'ha millorat i ampliat”.

El nou text incorpora com a novetat un apartat dedicat als projectes i obres d'urbanització i innova implantant l'informe municipal previ a actuacions urbanístiques, l’objectiu del qual és agilitzar la tramitació de llicències.

Així, per a una actuació urbanística serà preceptiu sol·licitar primer aquest informe municipal, on es recollirà de forma sintètica la informació urbanística necessària per a redactar els projectes tècnics. Amb esta novetat s’espera que els projectes es presenten amb tota la documentació necessària i evitar que s’hagen de fer esmenes per part dels interessats a posteriori, a més de facilitar la tasca de revisió de la documentació.

En la sessió d’ahir no es va poder repassar el contingut íntegre de l’ordenança, que continuarà treballant-se en la propera reunió del grup de treball convocada per al dimarts 28 de gener de 2020.

Per a finalitzar, la regidora de Territori ha assenyalat que el text base sobre el qual es treballa “és un esborrany obert a modificacions i que es sotmetrà de nou a exposició pública”.

 

Altres notícies

imprimir