Actualitat

El conseller Dalmau estudia accions amb l’Ajuntament de Dénia per a solucionar el problema de l'habitatge en un municipi 'tensionat turísticament'

La falta de parc públic i els lloguers elevats centren la problemàtica de l'habitatge en la capital de la Marina

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, s'ha reunit amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i regidors del govern municipal per a estudiar accions conjuntes que ajuden a solucionar el problema de l'accés a l'habitatge en un municipi “tan tensionat pel turisme”, en paraules de Martínez Dalmau.

El conseller ha explicat que es tracta d'una localitat amb uns problemes que fan difícil l'exercici del dret a l'habitatge. Entre ells es troba "la falta de parc públic i ser una zona tensionada per la pressió turística i per les pròpies condicions de l'habitatge", que fan que els lloguers siguen molt elevats.

Davant aquesta situació, s'han analitzat possibles fórmules per a augmentar el parc públic i intentar baixar el preu d'uns lloguers que el vicepresident ha qualificat “d’enormement alts" i que fan que la gent "haja de destinar-hi una part molt important dels seus ingressos".

En aqueix sentit, Dalmau ha destacat en la reunió la importància del concepte del tanteig i retracte per a augmentar el parc públic d'habitatge. Ha anunciat que la Generalitat té previst aprovar en uns dos mesos "un decret de cessió de competències perquè els ajuntaments puguen exercir aquest dret i incorporar al parc públic municipal habitatges provinents d'execucions hipotecàries o habitatges protegits".

Un altre dels temes analitzats en la trobada han sigut els casos particulars d'emergència habitacional a Dénia. La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge s'ha compromés a la reparació de diversos pisos que disposa a la ciutat per a posar-los a la disposició de l'ajuntament i que en faça ús  per a respondre a aquestes necessitats.

D'altra banda, el vicepresident també ha fet referència al Catàleg de Sòl per a Habitatge Protegit de la Comunitat (Casolhap), presentat dijous passat, com una eina d'informació relativa al sòl disponible en la Comunitat destinat a la construcció d'habitatges amb alguna mena de protecció pública. Un instrument que "ens pot ajudar a promoure habitatges" també a Dénia.

Després de la reunió, Dalmau ha mostrat la seua satisfacció perquè "hem assentat les bases per a solucionar el problema de l'habitatge a Dénia, que és molt similar als problemes d'altres ciutats costaneres de la Marina Alta".

Per part seua, l'alcalde ha agraït la visita del vicepresident segon i “l’impuls que està donant la Generalitat per a tractar el greu problema d'habitatge que tenim i treballar conjuntament per a donar una solució a les famílies que tan mal l'estan passant, sobretot en el tema del lloguer".

En la seua primera visita a la ciutat com a vicepresident segon del Consell i conseller, Martínez Dalmau ha signat en el llibre d'honor i ha rebut de mans de l'alcalde un exemplar del facsímil del Títol de Ciutat de Dénia, distinció atorgada pel rei Felip III en 1612.

 

Altres notícies

imprimir