Actualitat

L’Ajuntament de Dénia sol·licita als responsables de Salvament Marítim que no traslladen a Mallorca la base de l’helicòpter d’emergències

La regidora de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Dénia, Maite Pérez Conejero, es va reunir ahir a Madrid amb el director de la Marina Mercant, Benito Núñez Quintanilla, i el director de Salvament Marítim, José Luis García Lena. La regidora va traslladar als responsables del Ministeri l’acord del plenari del dia 31 d’octubre que “sol·licita a la Societat de Salvament i Seguretat Marítima que no trasllade de Manises a Mallorca la base de l’helicòpter d’emergències que dóna cobertura des de 1994, ja que el considerable augment del temps de resposta pot comportar conseqüències nefastes en cas d’accident i posa en perill vides humanes”.

Pérez va traslladar les reivindicacions de l’Asociación de Usuarios de Amarres Puerto de Dénia i de la Confraria de Pescadors, que manifesten que traslladar l’helicòpter suposarà que el temps de resposta en cas d’emergència a Dénia passe dels 15 minuts actuals a 45 minuts. Aquest fet suposaria que els armadors i usuaris de les més de 500 embarcacions que es troben atracades als amarratges públics del port de Dénia vegen minvada la seguretat dels mariners quan es fan a la mar.

Els responsables ministerials li van confirmar a la regidora la decisió de traslladar la base de l’helicòpter. No obstant això, després de les reivindicacions dels diferents col·lectius i ajuntaments que s’han posicionat en  contra, es van comprometre a estudiar la possibilitat de reforçar amb una embarcació de salvament la zona.

Des de la Regidoria de Transició Ecològica es convocarà en els propers dies a l’Asociación de Usuarios de Amarres Puerto de Dénia, a la Confraria de Pescadors i a la resta d’ajuntaments que s’han posicionat en contra del trasllat de l’helicòpter de Salvament Marítim per a informar-los de la reunió i mamprendre accions conjuntes amb l’objectiu que l’helicòpter es quede en la base de Manises.

 

Altres notícies

imprimir