Actualitat

Un grup de xefs mostra la cuina tradicional i innovadora de la Marina Alta en Bourg en Bresse (França)

La cuina de Dénia i la Marina Alta ha estat representada en una prestigiosa fira gastronòmica celebrada a la ciutat francesa de Bourg en Bresse. La direcció de la fira convida anualment a ciutats de diferents països a oferir, en un dels menjadors, la seua cuina local i enguany va cursar la invitació a Dénia com a membre de la xarxa UNESCO de Ciutats Creatives de la Gastronomia. De la cuina del pavelló que va ocupar Dénia s'han encarregat un grup de xefs locals format per Bati Bordes (El Marino), Ferran Giró i Vanessa Monfort (Arrels), i Álvaro Verdú i Sofia Hernández, de la gelateria Gelart de Dénia. La delegació deniera es va completar amb la gerent d’AEHTMA, Reme Cerdà, que va coordinar als cuiners, i Enric Gil, tècnic de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat.

El Saló de la Gastronomia de Bourg en Bresse s'ha celebrat del 8 a l'11 de novembre en un espai de 6.000 metres quadrats de les instal·lacions d’Ainterexpo, la Fira de Mostres de la ciutat, i ha sigut visitat per aproximadament 18.000 persones.

Els xefs disposaven d'un espai de 100 metres quadrats que ha servit per a promocionar el turisme i la gastronomia de Dénia, amb l'arròs a banda com a plat estrela i la incorporació de gelats artesanals i innovadors, destacant l'elaborat amb oli d'oliva.

La participació en el Saló respon a la invitació de l'Ajuntament de Bourg en Bresse, i és la primera de les activitats d'un projecte de col·laboració entre les dues ciutats que pretén realitzar intercanvis en diversos àmbits com a gastronomia, educació, cultura i turisme.

El tècnic de l'Oficina de la Innovació i Creativitat Enric Gil, acompanyat de Reme Cerdà va participar en les reunions tècniques convocades per l'Ajuntament de Bourg en Bresse, al costat de les delegacions oficials de les ciutats de Bad Kreuzenach (Alemanya), San Severo (Itàlia) i Meknés (el Marroc), ciutat els representants de la qual van signar un acord d'amistat amb Bourg en Bresse per a impulsar la col·laboració entre les dues ciutats.

Altres notícies

imprimir