En la primera reunió amb la comissió de Territori i Sostenibilitat del Cercle Empresarial

La regidora de Territori anuncia al Cedma un pla de xoc en Urbanisme per a modernitzar el servei i agilitzar les tramitacions

L’alcalde, Vicent Grimalt, i la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, es van reunir ahir amb el president del Cercle Empresarial de la Marina Alta (Cedma), Benito Mestre, i els membres de la comissió de Territori i Sostenibilitat de la federació Jesús Reina, coordinador, Carlos Pesquera, de l’Associació de Promotors Turístics i Antonio Vargas Zurita, de l’Associació de constructors i empreses afins. En esta primera presa de contacte, els representants municipals van poder aclarir una de les principals preocupacions mostrades per l’empresariat relativa a aspectes legals de la concessió de llicències durant la tramitació del Pla General Estructural.

A més, la regidora de Territori va desgranar als representants de la federació quins són els principals punts de l’agenda de l’equip de govern en matèria urbanística per a esta legislatura. En primer lloc, es continua la tramitació per a l’aprovació del Pla General Estructural, actualment en fase d’avaluació ambiental per part de la Conselleria de Medi Ambient. També està previst iniciar la tramitació del pla pormenoritzat.

Així mateix, el govern de la ciutat ha dissenyat un pla de xoc per a 2020 que modernitze el departament d’Urbanisme, dotant-lo de més personal i, per tant, augmentant l’agilitat de les tramitacions. Ripoll va anunciar que, a més, està treballant-se en la formalització d’un conveni amb el Col·legi d’Arquitectes que contribuïsca també a agilitzar la concessió de llicències urbanístiques en la ciutat.

Finalment, altra de les actuacions en què es treballarà durant esta legislatura és l’elaboració d’un nova ordenança de la construcció.

La regidora de Territori informarà sobre tots estos temes en la reunió del Consell d’Urbanisme que convocarà la primera setmana de desembre.

 Des de Cedma es va incidir en la necessitat de marcar-se indicadors urbanístics amb l’objectiu de realitzar una diagnosi de la situació actual i buscar dades objectives extrapolables per a conéixer l’evolució del sector. Al mateix temps, des del Cercle Empresarial es va mostrar la predisposició a col·laborar amb l’ajuntament i es van felicitar davant la possibilitat de reactivar el conveni amb el Col·legi d’Arquitectes i, especialment, per haver clarificat els dubtes existents respecte de l’aplicació normativa vigent.

Altres notícies

imprimir