Actualitat

Dénia proposa als seus habitants que avaluen la qualitat dels espais urbans a través del procés participatiu “Entorns de vida”

L'ajuntament pretén elaborar una anàlisi de situació en la qual basar accions que repercutisquen favorablement en la salut i el benestar dels veïns

L’Ajuntament de Dénia posarà en marxa aquest mes d'octubre el procés participatiu Entorns de vida perquè la ciutadania avalue la qualitat dels espais on viu, treballa, es relaciona o envelleix, “entorns que tenen un efecte important sobre la seua salut i el seu benestar, segons ha anunciat la regidora de Sanitat, Cristina Morera.

L'eina d'avaluació Entorns de vida consisteix en un conjunt de 14 preguntes sobre diverses àrees temàtiques: desplaçament, transport públic, trànsit i aparcament, carrers i espais, espais naturals, oci i entreteniment, instal·lacions i serveis, treball i economia local, habitatge, relacions socials, identitat positiva i sentiment de pertinença, seguretat, cura i manteniment i sentit d'influència i sensació de control.

El qüestionari es treballarà en els tallers que, des de finals d'aquest mes, aniran celebrant-se amb diferents col·lectius –joves, majors, persones amb diversitat funcional…- i amb els particulars que vulguen participar en la iniciativa.

Les respostes obtingudes permetran identificar fortaleses i febleses de l'entorn, extraure conclusions i establir àrees d'acció prioritària. Les conclusions del procés es faran públiques durant un acte públic i festiu previst per al mes de desembre.

La regidora de Sanitat ha fet una crida als veïns i veïnes de Dénia “perquè participen i ens ajuden aportant les seues observacions i suggeriments, de manera que, entre tots i totes, fem de la ciutat un entorn més saludable i amb major qualitat de vida, que realment s'adapte a les necessitats i aspiracions dels seus habitants”.
Les persones interessades poden inscriure's en l’Espai de Participació de Portelles (carrer del Pare Pere, 17) i en les reunions amb els regidors de barri. També s'habilitarà la inscripció online en els pròxims dies.

L'acció Entorns de vida està subvencionada per la Direcció General de la Salut Pública i Addiccions dins de les ajudes a projectes de promoció de la salut i accés a serveis i programes de salut en poblacions que viuen en situació d'especial vulnerabilitat (DOCV de 18 de setembre de 2019).

Dénia, com a membre de XarxaSalut, la xarxa de municipis adherits al IV Pla de Salut de la Comunitat Valenciana, ha adquirit el compromís de desenvolupar les accions de promoció de la salut local emmarcades en el Pla. L'eina d'avaluació Entorns de vida respon a aquest compromís i està en sintonia, d'altra banda, amb la implantació d'eines d'avaluació dels entorns per a abordar la salut i el benestar que han iniciat països europeus com Regne Unit, Holanda, Alemanya i, més recentment, Espanya.

Per a accedir al qüestionari, punxa ací.

Altres notícies

imprimir