Actualitat

Creama Dénia posa en marxa l'únic programa formatiu d'activitats auxiliars i de suport a buc en port de la Comunitat Valenciana

Arranca a Dénia l'únic programa formatiu de qualificació bàsica d’“Activitats auxiliars i de suport a buc en port” que subvenciona la Conselleria d'Educació en tot l'àmbit autonòmic valencià. Gràcies al treball i la intermediació del programa Punt Náutic de Creama, un programa experimental subvencionat per Labora, ha sigut possible propiciar la posada en marxa d'aquesta nova opció formativa per a persones joves de 16-21 anys que no han realitzat els estudis d'ESO.

La implicació, participació i col·laboració dels diferents agents territorials ha resultat imprescindible per a garantir l'èxit d'aquesta innovadora acció formativa, generada com a resposta a una demanda per part del sector serveis i detectada ja en el Diagnòstic Territorial elaborat per CREAMA en 2017.

Encara queden places lliures, així que les persones interessades a formar-se i ocupar-se en l'àmbit marítim-pesquer-nàutic, poden acudir a les oficines de Creama Dénia (carrer del Nou d’Octubre) per a informar-se i/o matricular-se.

Els objectius d'aquest programa formatiu són obrir la possibilitat a la joventut perquè conega aquesta opció formativa en un àmbit tan relacionat amb la nostra ciutat i brindar-li l'oportunitat que realitze pràctiques en empreses del sector.

Aquesta acció formativa té una durada de 960 hores lectives repartides entre setembre d'enguany i juny de 2020. Les classes s'imparteixen de dilluns a divendres, en horari de 8.30 a 14 hores.

Els inscrits rebran una formació específica relacionada amb el sector marítim-pesquer-nàutic, que suposarà el 80% del temps lectiu. Consistirà en classes teòriques i pràctiques, que s'impartiran en les dependències del Pòsit de Dénia i del Reial Club Nàutic de la ciutat, en les quals tractaran continguts com la reparació i el manteniment del vaixell en port; maniobres d'amarre, desamarre i trasllats de buc en port; seguretat i primers auxilis a bord o emergències marítimes, així com nocions bàsiques d'anglés, la llengua normalitzada per l'Organització Marítima Internacional.

La resta de continguts del curs, un 20%, són mòduls transversals que s'estudien en qualsevol programa formatiu de qualificació bàsica: el lingüístic-social, científic-matemàtic, lingüístic, formació i orientació laboral i qualitat i igualtat de gènere.

Altres notícies

imprimir