Actualitat

#SenseFerPor, la nova campanya de l’Ajuntament de Dénia que convida a reflexionar sobre la violència que les dones viuen diàriament en les situacions més quotidianes

Homes en la pell de les dones. Homes vivint situacions de por i tensió que les dones viuen diàriament i de manera quotidiana. Situacions que per a ells són normals i estan exemptes de preocupació, però que les dones viuen amb temor: passejar per determinats llocs, tornar a casa soles, aparcar en una zona poc il·luminada o eixir a córrer al vespre.

La Regidoria d'Igualtat i Diversitat de l’Ajuntament de Dénia llança en xarxes socials la campanya de sensibilització i conscienciació #SenseFerPor, que té com a peça principal un audiovisual que planteja diverses d'aquestes situacions de violència, però aquesta vegada fent que les visquen homes. L'objectiu ha sigut que experimenten eixa por i expliquen el que han sentit en viure una situació de tensió i violència similar a les que s'enfronten les dones diàriament.

L'audiovisual ha sigut elaborat per la productora El Hombre Bala i està finançat amb fons del Pacte d'Estat contra la violència de gènere. S'ha gravat a Dénia amb la col·laboració de dones de Matria. Associació de Dones, que donen vida als personatges amb el rostre cobert per màscares i roba uniforme, per a simbolitzar l'anonimat i la por que provoquen els agressors; APROSDECO, actors professionals i, perquè l'experiment fóra el més real possible, també han participat homes anònims que van viure aquestes situacions sense saber que estaven sent gravats.

L'experiment ofereix resultats molt interessants i mostra, a través dels testimoniatges dels homes, el pànic i la desprotecció que han sentit i com el viscut els ha ajudat a entendre la por real amb el qual conviuen diàriament les dones.

Difusió en xarxes socials

La campanya ha començat a difondre's aquesta mateixa setmana en les xarxes socials de l’Ajuntament de Dénia (Facebook, Twitter i Instagram). A partir del dilluns, 16 de setembre, i fins al divendres dia 20, l'audiovisual es publicarà per parts, que coincideixen amb les situacions de violència proposades.

El divendres, coincidint amb la convocatòria del moviment Emergència Feminista, que la nit del 20 de setembre fa una crida a conquistar el carrer per a reivindicar el dret de les dones a una vida lliure de violència masclista, es farà públic el vídeo complet.

Eixa mateixa nit, la façana de l'ajuntament s'il·luminarà de color violeta en senyal de suport i solidaritat amb la iniciativa d'Emergència Feminista.
 

Altres notícies

imprimir