Actualitat

El curs comença dilluns a Dénia amb 5.153 escolars d'Infantil, Primària i Secundària matriculats

El nou curs escolar comença el dilluns 9 de setembre amb un total de 5.153 alumnes matriculats en els cicles d'Infantil, Primària i Secundària. Segons les xifres oferides hui per la regidora d'Educació, Melani Ivars, en els cursos d'Infantil i Primària hi ha 3.404 xiquets i xiquetes matriculats en els cinc col·legis públics, els tres concertats i el col·legi privat de Dénia i els col·legis de la Xara i de Jesús Pobre. En el cicle de Secundària, el curs 2019/2020 comença amb 1.749 alumnes matriculats en els tres instituts públics, els col·legis concertats i el centre privat de Dénia.

Ivars ha informat sobre l'inici del curs en una roda de premsa celebrada en l'antiga seu de l'Escola Oficial d'Idiomes (avinguda de Joan Fuster, 44) que, provisionalment, durant aquest primer trimestre de curs, acollirà l'aulari de Primària del col·legi públic Pou de la Muntanya mentre duren les obres de reforma del centre incloses en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

En total, començaran el curs en les instal·lacions de Joan Fuster els 300 escolars que integren els 12 grups de Primària del Pou. Les hores de pati, l'alumnat es traslladarà caminant fins al pavelló esportiu de Joan Fuster, que es troba a prop. Segons ha informat l'alcalde, Vicent Grimalt, per a evitar que els xiquets i xiquetes transiten per diversos encreuaments de vials fins a arribar al pavelló, s'ha acordat, amb la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, habilitar un pas de vianants just enfront de l'aulari provisional, que discórrega per damunt de la via del Tram i creue fins a l'altra vorera de Joan Fuster.

En presència del director del col·legi, Sergi Malloll, la regidora d'Educació i l'alcalde han agraït públicament la disposició i la col·laboració de la direcció i el professorat del Pou de la Muntanya, “ja que han fet tot el possible perquè l'estada en aquestes instal·lacions provisionals siga la millor per a l'alumnat”. Grimalt ha reconegut que es tracta “d’un trastorn important per a tots, però molt necessari per a millorar el centre educatiu”, assegurant que “el sacrifici valdrà la pena”.

Dins del Pla Edificant, també s'estan duent a terme les obres de reforma de la coberta i les escales del col·legi Llebeig. Ací, el balanç dels representants municipals dista molt de ser positiu i han lamentat que l'adjudicatària de les obres no haja complit els terminis d'execució acordats. Els treballs –ha explicat l'alcalde- haurien d'haver acabat el 26 de juliol. Se'ls va atorgar una pròrroga fins a finals del mes d'agost, “però queda encara moltíssim per fer”. De moment, s'ha exigit a l'empresa que finalitze el canvi d'escaiola i les escales interiors perquè el dilluns puguen començar les classes amb normalitat. També s'ha requerit que l'edifici i els patis estiguen en perfecte estat de neteja per a l'inici del curs i que es garantisca la seguretat de l'alumnat. Els treballs pendents –reparació de terrasses i canvi de trencaaigües en la part exterior de l'edifici- s'executaran fora de l'horari escolar.

Respecte a l'evolució dels altres projectes de millora de centres educatius a Dénia contemplats en el Pla Edificiant, Melani Ivars ha informat que estan pendents d'adjudicació les obres de reforma de la coberta del menjador i l'aulari infantil en el col·legi Les Vessanes; la redacció de projecte i direcció d'obra de la reforma de l'estructura de l'IES Historiador Chabás; la redacció del projecte de rehabilitació i ampliació del Maria Ibars i del nou aulari d'Infantil del Pou de la Muntanya.

Quant al Raquel Payá, queda pendent la modificació de la memòria per a poder licitar la redacció del projecte d'un nou centre en el camí de la Bota.
 

Altres notícies

imprimir