Actualitat

L’Ajuntament de Dénia estableix mesures especials d'ús i neteja a les platges naturals protegides durant la Nit de Sant Joan

S'aplicaran en Punta del Raset, les Marines i els Molins


La Regidoria de Platges de l’Ajuntament de Dénia ha establit l'operatiu especial de neteja de les platges del municipi per a la Nit de Sant Joan. Els treballs començaran a les 4 de la matinada i impliquen un reforç en els mitjans humans i mecànics de neteja del litoral.

A més, des de l'entrada en vigor del Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral de la Comunitat Valenciana i el Catàleg de Platges de la Comunitat Valenciana (*PATIVEL), a les platges naturals qualificades com protegides l'ús de maquinària per a la neteja està sotmés a limitacions.

Tenint en compte aquestes consideracions del PATIVEL, a les platges naturals protegides de Punta del Raset, les Marines (des d’Albaranes fins al parc de les Bassetes) i Molins, que registren major afluència de gent durant la Nit de Sant Joan i, per tant, acumulen una major brutícia que fa necessari el garbellat mecànic de la superfície, la regidoria ha establit que la maquinària garbelladora i els camions només actuaran en els primers 10 metres terra endins des de la vora de la mar per a no danyar les dunes i la fauna que habita en aquests espais.

Així mateix, es deixarà un resguard d'uns 30 metres a comptar des de les dunes en el cas de Punta del Raset, i de 15 metres a les platges de les Marines i Molins, on no es permetrà cap activitat que genere brutícia i implique la utilització d'una màquina garbelladora per a la seua neteja. Per això, es fitarà la franja i se senyalitzarà la zona de resguard amb balises i cartells informatius. Així mateix, es recomana als usuaris que accedisquen a aquestes platges per les passarel·les i eviten xafar les dunes.

De manera general, els treballs de neteja a les platges consistiran en la neteja de l'arena per garbell mecànic, la recollida mecànica de fogueres i la recollida manual de residus. La dotació de maquinària habitual en el servei de neteja de platges que duu a terme la concessionària Pavasal es veurà reforçada amb 2 camions, una pala carregadora de tipus frontal i una retroexcavadora mixta. Els recursos humans també s'incrementaran amb 12 operaris extra i 3 conductors, que se sumaran a la plantilla habitual de 8 operaris, 2 conductors i 1 encarregat.

Les forces de seguretat també han establit un dispositiu especial de vigilància durant la Nit de Sant Joan, que començarà a les 22 hores i conclourà sobre les 6 de la matinada. El servei es veurà reforçat amb quatre patrulles més de la Policia Local i altres tres de la Policia Nacional.
 

Altres notícies

imprimir