Actualitat

El Museu de la Mar de Dénia obri les portes

El Museu de la Mar, amb seu en l’edifici restaurat de l’antiga llotja de peix, va obrir les portes divendres passat. El museu mostra centenars de peces arqueològiques, objectes etnològics i recursos fotogràfics provinents dels fons dels museus Arqueològic i Etnològic de la ciutat.

Les persones que han col·laborat amb donacions efectuades entre 1983 i 2019 en la formació de la col·lecció Dénia & Mar, part de la qual conforma l’exposició permanent del Museu de la Mar són: José Piera Puchol el Pegolí, Juan Rafet Mezquida, Juan  Bisquert Oltra, Antoni Català Bolufer, Jean Castera, José Almenar Sansaloni, Alberto Garcia Almenar, Ximo Mas, Angelino Mut, Jaime Gavilà Llorca, Antonio Simó Ayza, Pau Ribé Quimasó, Rafael Martos, Javier Reyes, Sergio Gallego Atienza, Antonio Martínez Crespo, Toni Martínez Martí, Rafael Dosantos, Carlos Dosantos, Agustín Bódalo, David Hermida, Josep Vidal, Javier Pérez Carrió, Vicent Ivars Muñoz, Vicent Grimalt Albi, Jordi Grimalt Ivars, Elena y Maria Riera Bosch, Amparo Escolano, Borja Lozano, Julián Marrel, Javier Martí del Olmo, Aitana Forcen, Eugenio Mongé i Eugenio Sivera, Emilio Oliver Sanz de Bremond, Emilio Oliver Momparler, Álvaro Gómez Ferrer, Sebastià Simó Ferrando, Salvador Cloquell Esteban, Miquel Vercher, Antonio Rodriguez, Javier Calvo Puig, Alan Swan, Ian Sadler, Mari Ángeles Moya, Rubén Esteller, Guillem Salazar Guiral, Pascal Delahaye, José Riera Cabrera, Josep A. Devesa Riera, Amparo Devesa Riera, Tomás Perelló Gilabert, Jaume Domenech, Germans Vidal Reynau, Antonio Mahiques Garcia, Francisco Noguera Roselló, Francisco Noguera Martí, Enrique Marsal Armell, Amparo Domenech, Asunción Fernández Izquierdo, Carmen Aranegui Gascó, Manuel Martín Bueno, Carles Monfort Casaudomech i Josep Vicent Lerma Alegria.

Alguns d’ells van assistir a l’acte d’obertura del museu i van rebre els agraïments de l’alcalde, Vicent Grimalt, el regidor de Cultura del mandat corporatiu passat, Rafa Carrió, i el comissari de l’exposició del Museu de la Mar, Josep Antoni Gisbert.

L’exposició permanent Tresors de la mar de Dénia té els blocs temàtics següents: La ciutat naix de la mar i el port, Colonitzacions i la mar de Dénia, Dianium – Vi i comerç, Madinat Daniya – La drassana i el vincle amb Alexandría, La vila de Dénia – Escudelles, gerres i cànters, L’Edat d’Or del port de la ciutat , s. XVII – Base de galeres i el gust d’Itàlia, El segle XVIII o de la Il·lustració, La construcció del port artificial s. XIX-XX, La pansa – Velers i vapors.

El Museu de la Mar de Dénia es pot visitar fins al 30 de juny en un horari especial per a celebrar l’obertura, fixat de 10 a 22 hores . L’entrada és gratuïta.

 

Altres notícies

imprimir